Musorujsag
Élő Eredmények

Ötméteresek után Euroliga-döntős a Dunaújváros női pólócsapata

Ötméteresek után Euroliga-döntős a Dunaújváros női pólócsapata

MTI
A Dunaújváros ötméteresekkel 15-14-re jobbnak bizonyult pénteken az orosz Dinamo Uralocskánál a női vízilabda Euroliga budapesti négyes döntőjében, így fináléba jutott a Tüskeuszodában.

Története során másodszor jutott a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába a Dunaújváros. A 2002/03-as idényben az ugyancsak görög Glyfada együttesével találkozott, de 6-4-es vereséget szenvedett.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, elődöntők:
Dunaújváros-Dinamo Uralocska (orosz) 15-14 (5-2, 3-6, 1-3, 3-1, 3-2) – ötméteresekkel
a magyar csapat góldobói: Szilágyi 5, Horváth B. 3, Garda 2, Mahieu, Brezovszki

korábban:
Olympiakosz (görög)-UVSE 9-8 (2-2, 2-2, 2-3, 3-1)

A szombati program:
bronzmérkőzés: UVSE-Dinamo Uralocska 17.45
döntő: Dunaújváros-Olympiakosz 20.15

Jól és eredményesen kezdte a találkozót a Dunaújváros, amely különösebb erőlködés nélkül tudott meglépni. A második negyed elején már 6-2-re vezetett a magyar együttes, amikor az addig kapusteljesítmény nélküli oroszok játéka lendületet kapott. Az Uralocska megkezdte a felzárkózást, és a nagyszünetre utolérte ellenfelét.

A harmadik negyed elején a Dunaújváros három fórt hagyott kihasználatlanul, így az oroszok megszerezték a vezetést, a mérkőzésen először. A folytatásban Szilágyi Dorottya góljai, majd Magyari Alda védései tartották versenyben az újvárosiakat, míg a visszafogott góltermés mellett a rendes játékidőben nem bírtak egymással az egyre inkább elfáradó felek. A döntés így a büntetőpárbajra maradt, amelyben dunaújvárosi részről Garda és Brezovszki után az utolsó lövőként próbálkozó Szilágyi döntőbe juttatta övéit.

Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az első negyedben remekül sikeürlt megvalósítani azt, amit előre elterveztek, a másodikban azonban olyan hibákat követtek el, amilyeneket az Uralocska ellen nem lett volna szabad. A folytatásban kockáztattak és védekezést váltottak, ez pedig sikerre vezetett. „Most biztos, hogy sörözés jön, de egy-két sör után meg kell néznünk az Olympiakoszt, ki kell találnunk, hogy ellenük mit játszunk. A klub eddigi egyetlen nemzetközi trófeáját, a LEN Kupát éppen az Olympiakosz ellen nyerte meg, ez talán plusz erőt adhat, talán el tudjuk hinni, hogy beteljesülhet ez az álom. Már a döntőbe jutás is egy beteljesült álom, de nem szabad ezzel megelégednünk.”

A három büntetőt is hárító Magyari Alda szerint mindkét csapat bravúros megoldásokat mutatott be a mérkőzésen, a Dunaújváros pedig a mérkőzés közepén hullámvölgybe került. „A végére ők is elfáradtak és a szoros emberfogással meg tudtuk őket fogni, ez jó volt ellenük. Még nagyon sok van ebben a csapatban, most kell megmutatnunk a végén, hogy igenis mi vagyunk az Újváros és úgy tudunk odaállni egy döntőhöz, hogy legyen esélyünk, mert úgy gondolom, hogy az Olympiakosz még erősebb, mint az Uralocska.”

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely volt, további két alkalommal pedig negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került be a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, és egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.

A szombati programban a görög Olympiakosz lesz az ellenfele a döntőben, míg a harmadik helyért az Uralocska az UVSE-vel találkozik.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rossi is szemrevételezte az Eb-trófeát
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban Genfben már testközelből látta az Európa-bajnokság trófeáját, de a Budapestre érkezett Henri Delaunay Kupa most teljesen más érzéseket keltett benne a szűk másfél hónap múlva rajtoló kontinensbajnokság egyik helyszínként szolgáló Puskás Arénában.
Külföldi futball