Musorujsag
Élő Eredmények

Euroliga-bronzérmes az UVSE női pólócsapata

Euroliga-bronzérmes az UVSE női pólócsapata

MTI
A harmadik helyen végzett az UVSE a női vízilabda Euroligában, miután a budapesti négyes döntő szombati első mérkőzésén, a bronzéremért rendezett összecsapáson 15-10-re legyőzte az orosz Uralocskát.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, bronzmérkőzés:
UVSE-Dinamo Uralocska (orosz) 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)
a magyar csapat góldobói: Keszthelyi 4, Parkes 3, Rybanska, Antal 2-2, Baksa, Telek, Faragó, Szücs 1-1

Gyors magyar gólokkal kezdődött az összecsapás Rybanska Natasa jóvoltából, mindkétszer a center volt eredményes. A parádés villámrajt Baksa Vanda találatával folytatódott, így négypercnyi játék után 3-0-ra vezetett a magyar bajnokcsapat. Orosz szépítést követően Keszthelyi Rita büntetőből vette be az Uralocska kapuját, egy ejtést és egy átlövést követően viszont hirtelen szoros lett az állás, de Rebecca Parkes látványos húzása centerből 5-3-as részsikert jelentett.

A második negyedben a felek „másolták” az elsőt: ismét 5-3-mal ért véget a játékrész, és megint az UVSE javára úgy, hogy játékosai szebbnél szebb megoldásokkal alakították ki a 10-6-os félidei eredményt. Különösen látványosra sikeredett Antal Dóra, és a végül négy gólig jutó csapatkapitány, Keszthelyi ejtése, illetve Szücs Gabriella távoli lövése az oroszok üresen hagyott kapujába.

A harmadik negyedben tartotta a különbséget az UVSE, amely higgadt, koncentrált pólóval fokozatosan elvette az ellenfél kedvét a játéktól, és a meccs végére széteső oroszokra ötgólos vereséget mérve szerezte meg a bronzérmet.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, csalódottak az elődöntőben elszenvedett vereség miatt, de büszke a csapatára, amiért a bronzmérkőzésen képesek voltak ilyen nagyszerű játékot produkálni. „Tegnap tönkretették az álmainkat, elvesztettük azt, amiért küzdöttünk, ehhez képest ma ilyen játékot produkáltak, nagyon köszönöm a lányoknak!”

A kétgólos Antal Dóra örül, hogy győzelemmel sikerült zárni a szezont, amiatt azonban csalódott, hogy mindössze egyetlen vereséget szenvedtek az Euroligában, de ez csak a bronzéremre volt elég. „Jobb lett volna egy aranyérem, de ennek is örülünk.”

„Egyrészt örülök, hogy nyertünk, másrészt sajnálom, hogy nem tudtuk elhódítani azt, amiért jöttünk, harmadrészt nagyon sajnálom, hogy itt kell hagynom ezt a fantasztikus csapatot, ami nem igazából nem is csapat volt, hanem egy család – mondta a klubtól a szezon végén távozó Gangl Edina. – Köszönök mindent a klubnak és a csapattársaknak, megtiszteltetés volt velük játszani.”

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely, további két alkalommal pedig negyedikként zárt.

A 20.15-kor kezdődő döntőben a Dunaújváros és a görög Olympiakosz csap össze, előbbi a pénteki elődöntőben az Uralocskát verte büntetőkkel, utóbbi pedig az UVSE felett diadalmaskodott egy góllal.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Matematikailag is bennmaradt a Zalaegerszeg
A Zalaegerszeg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárdával az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában, így matematikailag is biztosította az élvonalban maradást.
OTP Bank Liga