Musorujsag
Élő Eredmények

Elveszítette a póló-BL döntőjét a Ferencváros

Elveszítette a póló-BL döntőjét a Ferencváros

mti
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata 9-6-ra elveszítette a Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-döntőt a Belgrádban.

Bajnokok Ligája, döntő, Belgrád:
FTC-Telekom Waterpolo – Pro Recco (olasz) 6-9 (2-3, 3-2, 0-2, 1-2)
gólszerzők: Mandic 3, Figlioli, Di Fulvio 2-2, Younger, Echenique 1-1, illetve Vigvári, Constantin-Bicari 2-2, Vámos, Jaksic 1-1

Már a találkozó előtt nehéz helyzetbe került a Ferencváros, ugyanis Sedlmayer Tamást utólagosan egy, az elődöntőben elkövetett durvasága miatt eltiltották a finálétól.

A legrangosabb európai kupa elhódítása mellett mindkét csapat számára javítási lehetőség is volt a döntő, mivel egyikük sem tudott hazája bajnokságában első lenni.

Az elődöntőhöz hasonlóan a játékvezetők csak úgy szórták a kiállításokat, tíz fórt osztottak ki az első negyedeben – öt-öt elosztásban -, így még inkább felértékelődött a létszámfölényes szituációk kihasználása. A Recco 3-2-re nyerte ezt a szakaszt úgy is, hogy Vogel Soma az utolsó másodpercekben ziccert védett.

A második negyedben is fej fej mellett haladtak a csapatok, a fiatal Vigvári Vendel és Vámos Márton is bombagólt szerzett a zöld-fehérektől, a felek döntetlennel mentek a nagyszünetre.

A harmadik játékrész elején sokasodtak Varga Zsolt gondjai, és nemcsak azért, mert másfél perc alatt két góllal elment az olasz csapat, hanem mert Jannisz Funtulisz és Mezei Tamás is kipontozódott. A Ferencváros úgy vágott neki az utolsó nyolc percnek, hogy másfél negyed óta nem szerzett gólt.

A hajrában az olaszok szinte csak őrizték az eredményt, a magyar együttes játékosai pedig egyre inkább elkészültek erejükkel és támadásban már nem tudtak veszélyesek lenni. A Recco négy perccel a vége előtt a mezőny legjobbjának, Dusan Mandicnak a harmadik találatával háromra növelte a különbséget, innen pedig már nem volt visszaút a magyar csapatnak.

„Először is gratulálnom kell a játékosaimnak, hiszen egy rendkívül nehéz szezonunk volt, rengeteg problémával, és mégis kihoztuk belőle a maximumot. Sajnos a mai döntőben két negyed után elfáradtunk, a kispadunk pedig rövid volt, nem tudtunk már cserélni, onnan pedig már nem volt lehetőségünk visszajönni” – nyilatkozta a helyszínen Varga Zsolt, aki hozzátette, büszkének kell lenniük, mivel ebben az évben több fiatalt – Vigvári Vendelt vagy Fekete Gergőt – sikerült beépíteni a csapatba.

 a 3. helyért:
Brescia (olasz)-CN Barceloneta (spanyol) 13-7 (3-1, 6-2, 2-2, 2-2)

 az 5. helyért:
Jug Dubrovnik (horvát)-Waspo Hannover (német) 16-11 (3-2, 6-1, 5-4, 2-4)

 a 7. helyért:
Olympiakosz (görög)-CN Marseille (francia) 13-12 (5-2, 2-4, 4-4, 2-2)

Borítókép: EPA/ANDREJ CUKIC

További tartalmak