Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Attila: Ez a csapat még jobb lehet az elkövetkezendő időben

Bíró Attila: Ez a csapat még jobb lehet az elkövetkezendő időben

m4sport.hu
A kapitány szerint a tokiói bronzérem hatalmas motiváció minden vízilabdában érdekelt szakember és az utánpótlás számára is.

A Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön meghosszabbította Märcz Tamás, a férfi, és Bíró Attila, a női válogatott kapitányának szerződését. Bíró az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, az olimpia szereplés volt a csúcspontja az elmúlt hat évnek, amióta ő a kapitány.

Ez a bronzérem jelentős motivációt ad nem csak nekem és a játékosoknak, hanem az utánpótlásnak is. Emellett az elmúlt hat évnek a legnagyobb hozadéka, hogy minden világversenyen a legjobbak közé tudtunk kerülni. És biztos vagyok benne, ez a csapat még jobb lehet az elkövetkezendő időben” – mondta a szakember.

Biztos benne, a Tokióban látott csapatnak 70-75 százaléka ott lehet a párizsi olimpián is. Jövő héten Izraelbe utazik, ahol az U 20 as válogatott vb-n vesz részt és kíváncsi a fiatalok teljesítményére. Elmondta, nála nem számít a kor, mindegy hogy 20 alatt vagy 30 felett van valaki.

Az olimpia után két hétig semmit nem foglalkoztam a vízilabdával, hullámokban jön rám, hogy mikor mennyit foglalkozom vele” – mondta Bíró, aki szerint a hazai bajnokságban az UVSE, a Dunaújváros és a Ferencváros fog harcolni a dobogós helyekért.

2022-ben olyan szoros a versenynaptár, hogy akár 40-45 válogatott meccs is várhat egy játékosra, de Bíró kiemelte, senki nem fog ennyit játszani. ennek érdekében egy B-válogatott is lesz olyan játékosokkal, akik még nem stabil tagjai a felnőtt válogatottnak

20-25 fős kerettel fogok dolgozni a nyáron. Keszthelyi Rita extra pihenőt kapott, megbeszéltem vele, idén nem is számítok rá, de egy meccsre biztos beteszem, hiszen 299 válogatott meccse van, és szeretném, ha még idén meglenne neki a 300.. a jövőről még nem beszéltünk, de remélem ott lesz a világbajnokságon is” – mondta a kapitány.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

Borítókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (MTI/Czagány Balázs)

További tartalmak