Musorujsag
Élő Eredmények
×

Zalánki Gergő nem éri be a bronzéremmel Párizsban

Zalánki Gergő nem éri be a bronzéremmel Párizsban

MTI
A mostani szezonban mindent meg szeretne nyerni új klubjával Zalánki Gergő, a Pro Recco vízilabdacsapatának magyar légiósa, aki a párizsi olimpián már nem elégedne meg a Tokióban elért harmadik hellyel.

A 26 esztendős balkezes játékos – aki az olasz sztáregyüttessel szerdán kezdi meg szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban – az M1 aktuális csatornának elmondta, nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése, hiszen a Reccónál az olasz a hivatalos nyelv, de az első pillanattól kezdve tetszik neki az a profizmus és eltökéltség, ami körbelengi a csapatot: „Ha edzésen kétkapuzunk, simán összeverik egymást, mert nyerni akarnak”.

A Ferencvárostól a nyáron távozott sportoló karrierje során először állt légiósnak, de új klubjánál nem ismertlenek a magyarok. Kásás Tamás, Madaras Norbert, Szivós Márton, Märcz Tamás és a tavaly elhunyt Benedek Tibor is tagja volt az együttesnek, utóbbi az olaszoknál is legendás játékossá vált.

A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Zalánki elmondta, nem fogja fel tehernek a korábbi magyar klasszisok örökségét, ennél nehezebb feladat, hogy posztja egyik legjobbját, a kétszeres olimpiai bajnok szerb Dusan Mandicot kell pótolnia.

Hozzátette, önbizalmat ad neki, hogy az olasz sztárcsapat őt választotta, és ebben az idényben mindent – Szuperkupát, olasz bajnokságot, Olasz Kupát, Bajnokok Ligáját – megnyerne új alakulatával. Három évre írt alá az idén BL-diadalt ünneplő gárdához, tehát a következő, 2024-es párizsi olimpiáig marad, amelyen nem elégedne meg a tokiói eredménnyel.

„Én úgy készülök az olimpiára, hogy meg akarom nyerni, és ha harmadikok lennénk, az már csalódás lenne” – árulta el.

Borítókép: Tokió, 2021. július 29. Zalánki Gergő (szemben) a magyar és Nicholas Rodda, a dél-afrikai válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 29-én. Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-1. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak