Musorujsag
Élő Eredmények

Győrben játssza a Montenegró elleni világligameccsét a férfi pólóválogatott

Győrben játssza a Montenegró elleni világligameccsét a férfi pólóválogatott

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott a győri Aqua Sportközpontban mérkőzik jövő kedden 18 órától Montenegró válogatottja ellen a világligában - jelentette be a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) kedden sajtótájékoztatón Győrben.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke elmondta, hogy végiglátogatják azokat a városokat, ahol komoly vízilabda oktatás folyik, hiszen egy-egy ilyen „éles mérkőzéssel” meg tudják erősíteni a helyi képzéseket azáltal, hogy a gyermekek találkozhatnak a válogatott tagjaival és láthatják őket meccs közben.

Hangsúlyozta, idén a világligában a cél az, hogy megnézzék, a fiatal játékosokat miként tudják beépíteni a csapatba, és így a lehető legjobb kerettel menjenek a 2024-es párizsi olimpiára.

Felidézte, hogy az elmúlt négyéves olimpiai ciklust a halasztás miatt öt év alatt teljesítették, viszont ezúttal három év alatt kell. Így idén kipróbálják a fiatalokat, jövőre pedig már az olimpiai kvalifikációra koncentrálnak – folytatta.

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kaptánya elmondta, hogy a mérkőzés kiélezett lesz, mert a montenegrói válogatott kemény ellenfél, de győzelmet vár csapatától. Kifejtette, hogy a montenegrói csapat „mindig formálódik, de magas színvonalat képvisel, mi pedig mindent megteszünk, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot”, amely a világliga folytatása szempontjából fontos.

A 15 játékosból álló keret – amelynek tagjait legkésőbb csütörtök délelőtt nevezi meg – vasárnap érkezik Győrbe, hétfőn pedig vízi edzést tartanak.

A szövetségi kapitány bízik benne, hogy a győri mérkőzés teltházas lesz. Ez lesz az első alkalom a tavalyi olimpia óta, hogy a nézők éles körülmények között találkozhatnak a tokiói bronzérmes csapattal.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere arról beszélt, hogy a megyeszékhelyen a fiatalok körében népszerű a vízilabda, mintegy 220-an űzik ezt a sportágat.

Borítókép: A magyar válogatott játékosai a spanyolok elleni bronzmeccs előtt a tokiói olimpia vízilabda-tornáján (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak