Musorujsag
Élő Eredmények
×

Keszthelyi-Nagy Rita: Az Eb-t és a vb-t is szeretnénk megnyerni

Keszthelyi-Nagy Rita: Az Eb-t és a vb-t is szeretnénk megnyerni

m4sport.hu, MTI
Az M4 Sport reggeli Sporthíradójának vendége volt a magyar női vízilabda-válogatott két játékosa, Vályi Vanda és Keszthelyi-Nagy Rita. Fókuszban a nyári olimpián szerzett történelmi bronzérem és a jövővel kapcsolatos elképzelések álltak.

A csapat jövő vasárnap kezdi szereplését a világligában, melyben az A csoportban Görögországgal és Hollandiával találkozik. Vályi Vanda szerdán az M4 Sport Sporthíradóban elmondta, hogy a gárda “eléggé maximalista”, ezért mind a vb-ről, mind az Eb-ről, illetve előtte a világligáról is aranyéremmel szeretne hazatérni.

„Nagyon sok tehetséges lány, nagyon sok tehetséges fiatal és nagyon sok rutinos klasszis van, akik ugyanúgy küzdeni fognak a helyért és szeretnének egy világbajnokságra, egy Európa-bajnokságra és világligára menni” – nyilatkozott a rosszkéz szélső poszton szereplő Vályi Vanda.

„Egytől húszig mindenkinek bizonyítania kell edzésről edzésre, napról napra. De azt kell mondanom, hogy a magyar női vízilabda nagyon szerencsés, hogy ennyi játékos közül választhat” – tette hozzá.

A megrövidült olimpiai ciklus miatt kevesebb idejük van a fiataloknak bekerülni a felnőttek közé, az eddigi két év helyett, mindössze egy-másfél év áll rendelkezésre a 2024-es párizsi játékokig.

“Rengeteg meccs van, és ezért gondolom azt, hogy ez mindenkinek jó lehetőség lesz a bizonyításra. Ahhoz, hogy esetleg történjen egy vérfrissítés, vagy azok, akik nagyon tehetségesek, azok odakerüljenek ebbe a húszas keretbe” – fogalmazott a csapatkapitány, Keszthelyi-Nagy Rita, aki az idei célokról is beszélt.

„Maximalisták vagyunk, az idei évben mind a világbajnokságon, mind pedig az Európa-bajnokságon, és előtte a világligában is aranyérmet szeretnénk nyerni.”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak