Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó másodpercben harcolta ki az ötmétereseket, de kikapott a női pólóválogatott a világliga nyitányán

Az utolsó másodpercben harcolta ki az ötmétereseket, de kikapott a női pólóválogatott a világliga nyitányán

MTI
A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a házigazda görög csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitányán.

A Patraszban rendezett összecsapáson Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében mindössze öten voltak ott a tavaly nyári tokiói olimpián történelmi bronzérmet nyert csapatból, a szakember négy újoncot avatott Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni személyében.

Az összecsapás végül utóbbinak marad a legfőképpen emlékezetes, hiszen az utolsó másodpercben az ő góljával egyenlített a gárda és harcolta ki az ötmétereseket.

„Nyilván jó lett volna a rendes játékidőben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor egyértelműen csak az elégedettség hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Másfél edzéssel a hátunk mögött közel kihoztuk a maximumot az összeszokottabb görögök otthonában, ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. A leginkább örömteli, hogy az újoncok nem ijedtek meg, sőt kifejezetten bátran, jól játszottak, miként azok is, akik hosszú idő után voltak újra a csapatban. Le a kalappal a csapat előtt, biztató mindez a jövőre nézve” – idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja.

A magyarok a csoport harmadik tagját, Hollandiát fogadják február 22-én.

Eredmény:
Női világliga, európai selejtező, A csoport, 1. forduló:

Görögország-Magyarország 15-14 (3-4, 1-2, 4-2, 3-3, 4-3) – ötméteresekkel
a magyar csapat gólszerzői: Garda, Szegedi Faragó 2-2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas, Leimter 1-1

Borítókép: Tokió, 2021. augusztus 7. Gurisatti Gréta, Illés Anna, Leimeter Dóra (lent, háttal), Szücs Gabriella (háttal), Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya (lent), Vályi Vanda és Magyari Alda kapus, a bronzérmes magyar csapat tagjai (b-j) ünneplik győzelmüket a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornáján a harmadik helyért játszott Magyarország - Orosz Olimpiai Csapat mérkőzés végén a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 7-én. A magyar női vízilabda-válogatott 11-9-re győzött és megszerezte a harmadik helyet. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak