Musorujsag
Élő Eredmények

A női LEN Kupa-döntő második mérkőzésén is kikapott a Dunaújváros

A női LEN Kupa-döntő második mérkőzésén is kikapott a Dunaújváros

MTI
A Dunaújváros a hazai verség után a visszavágón is alulmaradt a görög Pireusszal szemben a női vízilabda LEN Kupa döntőjében.

A döntő első felvonását múlt pénteken rendezték, a görögök 12-8-ra nyertek Dunaújvárosban, így a magyar együttes rendkívül nehéz helyzetből várta a visszavágót.

A szerdai találkozón a hazaiak az első negyedben négy góllal elhúztak, és – mint kiderült -, ezzel el is döntötték a második összecsapást, valamint a párharcot is. A második szakaszban a magyar csapat feljött két gólra (6-4), de a harmadikban volt hattalálatnyi is a különbség (10-4). A Dunaújváros a későbbiekben sem tudott feljavulni, így végül ötgólos vereséget szenvedett

A pireusziaknál a magyar válogatottal olimpiai bronzérmes Parkes Rebecca kétszer volt eredményes.

Mindkét gárda egy-egy alkalommal nyerte meg előzőleg a LEN Kupát: a Dunaújváros 2018-ban, az Etnikosz Pireusz 2010-ben. A magyar csapat négyes döntőben diadalmaskodott, a görög együttes klasszikus oda-visszavágós párharcban. A Dunaújváros tavaly is pireuszi riválissal találkozott nemzetközi kupa fináléjában: az Euroligában az Olimpiakosszal szemben maradt alul küzdelmes összecsapáson 7-6-ra. Utóbbi görög együttes ezzel vágott vissza a 2018-as LEN Kupa-döntőben elszenvedett vereségért.

LEN Kupa, döntő, visszavágó:
Etnikosz Pireusz (görög)-Dunaújváros 14-9 (5-1, 3-3, 3-2, 3-3)
a magyar együttes gólszerzői: Szilágyi 3, Gurisatti, Garda 2-2, Mahieu, Mucsy 1-1

Borítókép: Dunaújváros, 2022. március 25. A dunaújvárosi csapat a női vízilabda LEN Kupa döntője első mérkőzése előtt a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában 2022. március 25-én. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak