Musorujsag
Élő Eredmények

Az éllovas legyőzésével biztosította második helyét BL-csoportjában a Fradi pólócsapata

Az éllovas legyőzésével biztosította második helyét BL-csoportjában a Fradi pólócsapata

m4sport.hu/MTI
Az utolsó támadásból még egyenlíthettek volna az olaszok, de magyar labdaszerzés után Varga Dénes biztosította be a győzelmet.

A Ferencváros remek hajrával 8-6-ra legyőzte a vendég Brescia együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14., utolsó fordulójában, szerdán, így csoportjában a második helyen végzett a legyőzött olasz rivális mögött.

Bajnokok Ligája, csoportkör 14. (utolsó) forduló, A csoport:
FTC-Telekom Waterpolo – Brescia (olasz) 8-6 (1-2, 1-1, 1-1, 5-2)
a magyar csapat gólszerzői: Varga D. 3, Vámos 2, Jansik, Merkulov, Molnár

A két csapat még tavaly októberben, a csoportkör nyitófordulójában találkozott egymással, Olaszországban 8-8-as döntetlen született.

A Ferencváros jó előjelekkel készült az összecsapásra, ugyanis múlt pénteken 18-9-re verte az OSC-t a bajnoki döntő első felvonásán. Ahogyan akkor, ezen a találkozón sem lehetett ott a csapattal Varga Zsolt vezetőedző, akinek szívritmuszavara kiújult, ezért rutinműtétre szorult. Helyettese ezúttal is Nyéki Balázs másodedző volt.

A házigazda a mérkőzés utolsó fél percéig csak futott a vendégcsapat után, amely a második és a negyedik negyed elején is kétgólos előnyt hozott össze magának. Az utolsó percre 6-6-os döntetlennel fordultak a felek, majd 13 másodperccel a vége előtt Danyiil Merkulov góljával először szerzett vezetést a Ferencváros, majd a végeredményt a háromgólos Varga Dénes állította be.

Az már a találkozó előtt biztossá vált, hogy mindkét együttes ott lehet a sorozat belgrádi nyolcas döntőjében, ráadásul a Brescia csoportelsősége is eldőlt korábban. A Ferencváros második helye azonban csak ezzel a sikerrel vált biztossá. A BL-ben a két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut el a végjátékba, ahol a házigazda Novi Beograd helye garantált volt.

A nyolcas döntő mezőnye:
Ferencváros, Brescia, Barceloneta (spanyol), Novi Beograd (szerb), Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Hannover (német)

Borítókép: Budapest, 2022. május 11. A ferencvárosi Vámos Márton (b) és Luca Damonte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen MTI/Kovács Anikó

További tartalmak