Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vámos Márton: Az utolsó ferencvárosi mérkőzésem volt

Vámos Márton: Az utolsó ferencvárosi mérkőzésem volt

m4sport.hu
Vámos Márton, a Ferencváros balkezes klasszisa a Brescia ellen megnyert Bajnokok Ligája bronzmérkőzést követően bejelentette, távozik a klubtól, és külföldön folytatja pályafutását.

A szezon utolsó megmérettetése egy BL-bronzmeccs volt az FTC-Telekom számára, melyet 14–12-re nyert az olasz Brescia ellen.

„Nekem ez az utolsó ferencvárosi mérkőzésem is volt. Nem tudom, be akarták-e jelenteni, hogy jövőre már nem itt fogok játszani” – jelentette be távozását Vámos Márton.

„Csodálatos öt év volt, meglátjuk, mit hoz a jövő. Az biztos, nagyon jó szájízzel és boldogan távozom. Tizenkét trófeát nyertünk, szerintem kihoztuk belőle a maximumot” – tette hozzá az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok játékos.

Vámos nem nevezte meg a csapatot, ahol jövőre játszik majd, de annyit elárult, hogy külföldön folytatja – meglátása szerint harminc évesen itt volt az ideje, hogy kipróbálja magát Magyarországon kívül is.

A Ferencváros hatalmas átalakuláson esett át erre a szezonra, a vezetőség pedig nem helyezett nagy nyomást a játékosokra.

„Amikor az olimpia után túlterhelve, amit egyébként most is elmondhatok magamról, mert nagyon sok meccsünk volt. Úgy voltam vele, itt egy fiatal csapat, szerencsére a vezetőség kimondta, nem raknak ránk nagy terhet és nem elvárás a győzelem. Azt hittem, sokkal nehezebb lesz motivációt találni erre az évre, de a fiatalok segítségével sikerült, és csodálatos szezont futottunk, amit megkoronáztunk egy Bajnokok Ligája-bronzéremmel” – vélekedett Vámos.

Hozzátette: „egy nagyon fiatal gárdával tudtuk ezt elérni, ez a vezetőséget és a játékosokat is dicséri”.

A csapat vezetőedzője, Varga Zsolt boldogan nyilatkozott: „szenzációs emlék marad, az biztos. Azt gondolom, ebben az évben nagyon sok ilyen mérkőzést játszottunk a BL-ben is. Sok hasonló erejű csapat volt ebben a szezonban, a Pro Recco nyilván kimagaslik. A többi jó alakulat közel van egymáshoz játékerőben, ezért ezek a mérkőzések nagyon jóvá, élessé válnak”.

Varga szerint ezeket a meccseket az nyeri, aki a végén jobban tud koncentrálni, illetve jobban védekezik.

„Nagyon hosszú út vezetett idáig. Az első pillanatokban, amikor elkezdünk együtt edzeni, nem gondoltuk azt, hova tudunk eljutni. Álmodoztunk, pláne amikor meghallottuk ezt a csoportkört, ehhez képest a szezon első felében is jól teljesítettünk” – fogalmazott az FTC vezetőedzője.

Varga szerint sok fiatal játékos fejlődött rengeteget, ami mutatja az utat, merre kell haladniuk, de összességében nagyon jó szezont zártak.

 

Borítókép: A ferencvárosi Vámos Márton (b) és Luca Damonte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak