Musorujsag
Élő Eredmények
×

Märcz Tamás: Kész vagyok, ha azt gondolják, hogy folytassam

Märcz Tamás: Kész vagyok, ha azt gondolják, hogy folytassam

M4 Sport
A világbajnokságon hetedikként végző férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Märcz Tamás úgy érzi, el kell kezdeni a párizsi olimpiára felkészíteni a csapatot, mert a budapesti rendezés miatt a pillanatnyi eredmény elvárása más szempontot kívánt – viszont ha él még felé a bizalom, kész a folytatásra, árulta el az M4 Sport kamerái előtt.

„Kijöttünk egy picit a napra – próbált frappánsan fogalmazni , mit érez a Montenegró elleni győzelemmel kapcsolatban. – Nem jó hetediknek lenni, eggyel jobb mint nyolcadiknak. Nem elfogadható ez az eredmény. A felelősséget vállalom, nem is kérdéses. Csalódott vagyok én is.”

Hozzátette, már a felkészülés kezdetén érezte, a játékosai mentális és fizikai állapota sincs a topon, a csapaton belül dinamika sem volt a helyén. Márpedig utóbbiak nagyban befolyásolják, hogy mely irányba dől el a negyeddöntő egy góllal, vagy hogy ötösökkel nyernek-e vagy veszítenek.

Märcz Tamás szövetségi kapitány (középen) a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján a 7. helyért játszott Magyarország – Montenegró mérkőzésen (MTI/Koszticsák Szilárd)

Kitért rá, hogy a szövetségi elvárásnak megfelelően azt a csapatot állította össze, amelyben a leginkább látta a lehetőséget a világbajnok megnyerésére. „Nem azt a szempontot adták, hogy az olimpiára kezdjünk el építkezni, hanem hogy itt eredmény legyen.”

Így is frissített két-három helyen a csapaton belül, és szerinte Burián Gergely és Nagy Ádám bizonyították, hogy miért számított rájuk. Ugyanakkor csak utalt rá, ki nem fejtette, hogy bizonyos dolgokon változtatni kell. Mert készek a tervei a folytatásra. A játékosok tudják, mikor kell kezdeni a felkészülést az augusztusi Európa-bajnokságra.

„A budapesti világbajnokság borította, de itt az idő, hogy elkezdjünk építkezni. Ott vannak azok a fiatalok, akik ha az Eb-re rutintalanul is mennek, helyet kell hogy kapjanak jó néhányan” – fejtette ki, hogy ha a világbajnokság nem itthon kerül sor, hanem marad Fukuokában, akkor a keret összetételét illetően néhány vagány húzásra már most sort kerít. „Kicsit tét nélkül, és ha engedi az elnökség. Budapesten nehéz, de ott lehetett volna könnyebben, lazábban, úgy ahogy megcsinálta most sok csapat.”

Nem rejtette véka alá, ha továbbra is megkapja a bizalmat, nem hátrál meg. „Meglátjuk, mit szeretne az elnökség, én kész vagyok, ha azt gondolják, hogy folytassam, folytatom.”

A magyar válogatott, amely a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, de a negyeddöntőben kikapott a címvédő olaszoktól, majd az 5-8. helyért rendezett első meccsen ötméteresekkel az amerikaiakkal szemben is alulmaradt, korábban csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.

Borítókép: Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak