Musorujsag
Élő Eredmények
×

Montenegrói keretbe foglalt vb-7. a férfi pólóválogatott

Montenegrói keretbe foglalt vb-7. a férfi pólóválogatott

M4 Sport/MTI
Akárcsak az első csoportmeccsen, a világbajnokság hetedik helyéért vívott találkozón is legyőzte Montenegrót a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti Hajós Alfréd Uszodában.

férfi vízilabda-világbajnokság, a 7. helyért:
Magyarország–Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3)
gólszerzők:
Nagy Á., Zalánki 2-2, Burián, Jansik Sz., Vámos, Varga Dé. 1-1, illetve Matkovic, Averka, Perkovic 2-2

Magyarország: Lévai Márton – Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Varga Dénes, Hárai Balázs, Vámos Márton, Zalánki Gergő – csere: Vogel Soma (kapus), Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Burián Gergő, Nagy Ádám

Vladimir Gojkovic montenegrói (balról) és Märcz Tamás magyar szövetségi kapitány (MTI/Koszticsák Szilárd)

A csoportkörben már összecsapott a két csapat, akkor is – 12-8-ra – a mieink nyertek. Ezúttal elképesztően sok hibával kezdték a felek az összecsapást, rengeteg volt a rossz átadás, lövés. Közel hat percig nem esett gól, ekkor Nagy Ádám használta ki, hogy senki sem támadta meg.

A második negyed elején Zalánki Gergő ötméteresével növelték előnyüket a házigazdák, majd Burián Gergely is betalált, közben a kapuban Lévai Márton továbbra is hibátlanul védett. A montenegróiak másfél negyed után találtak be először, Jansik Szilárd azonban megúszásból gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget. A rivális első fórját pillanatok alatt értékesítette, másodszor is Dusan Matkovic volt eredményes. Vámos Márton hat másodperccel a félidő előtt iratkozott fel a gólszerzők közé.

A harmadik negyedben majdnem három percet kellett várni az első gólra, ekkor Varga Dénes talált be megúszás után, a montenegróiak kettős fórból sem tudtak gólt szerezni. Végül egy perccel a játékrész vége előtt szépítettek, igaz, ehhez egy magyar kézre is szükség volt, ellenkező esetben Lévai ezt is simán fogta volna. A magyar csapat azért ezt a negyedet is megnyerte, köszönhetően Nagynak, aki a vízből magasan kiemelkedve, magabiztosan értékesített egy előnyt.

A magyar csapat számára a világbajnokság utolsó nyolc perce egy kihagyott fórral kezdődött, majd Zalánki-góllal folytatódott. A montenegróiak fórban egy szép kombinációval szépítettek, majd akcióból is betaláltak. Támadásban megakadtak a magyarok – a montenegrói cserekapus, Petar Tesanovic remekül szállt be, 12 lövésből 9-et fogott –, a rivális egy gólra zárkózhatott volna fel, de két előny is kimaradt – ekkor már szorványos füttyszó is hallatszott a nagyjából félházas lelátóról, de a győzelem nem forgott veszélyben. a sikerhez Lévai Márton 10 védéssel, 63 százalékos hatékonysággal járult hozzá.

Varga Dénes (szemben) gratulál a jól védő Lévai Mártonnak a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján a 7. helyért játszott Magyarország – Montenegró mérkőzésen (MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd)

A magyar válogatott csak egyszer szerepelt gyengébben világbajnokságon, 1986-ban Madridban kilencedikként végzett.

 

további helyosztók:
az 5. helyért:
Szerbia-Egyesült Államok 17.00
a 3. helyért:
Horvátország-Görögország 14.30
döntő:
Olaszország-Spanyolország 20.00

Borítókép: Manhercz Krisztián és a montenegrói Dusan Matkovic a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján a 7. helyért játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak