Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vámos Márton Görögországba igazolt – hivatalos

Vámos Márton Görögországba igazolt – hivatalos

m4sport.hu
A görög Olympiakosznál folytatja pályafutását a magyar válogatott vízilabdázó, Vámos Márton.

Az olimpiai bronzérmes, valamint világ- és Európa-bajnok játékos a KSI-ben nevelkedett, majd a Vasasnál három, a Szolnoknál négy, a Ferencvárosnál pedig öt szezont töltött el. Mindhárom csapattal magyar bajnokságot, a Fradival kétszer a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

A balkezes átlövő május végén, a BL nyolcas döntőjét követően jelentette be, hogy távozik a zöld-fehérektől, most először áll légiósnak pályafutása során.

A 30 éves játékosnak jelenleg szemműtétje utáni rehabilitációja zajlik, így nem tagja Varga Zsolt Európa-bajnokságra készülő keretének.

Vámos Márton elmondta: az elmúlt években már tárgyalt az Olimpiakosszal, amellyel “szerencsére mostanra sikerült” megegyezniük. Hozzátette: ez az első szezonja, amikor nem Magyarországon játszik majd, ezért nagyon izgatott, hogy külföldön, légiósként szerepelhet. Céljaival kapcsolatban hangsúlyozta: görög klubcsapatával bajnokságot és kupát is akar nyerni, a BL-ben pedig nyolcas döntőbe jutna a gárdával, amely szerinte az előző idényhez képest sokat erősödött.

A 2018-ban BL-győztes, 2019-ben döntős – és ott az FTC-vel szemben alulmaradó – Olimpiakosznak az előző idényben nem sikerült nyolcas döntőbe jutnia a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek