Musorujsag
Élő Eredmények

Hollandok elleni döntetlennel és a második helyen zárta a Szardínia Kupát a női vízilabda-válogatott

Hollandok elleni döntetlennel és a második helyen zárta a Szardínia Kupát a női vízilabda-válogatott

MTI
A kapitány szerint együttese sokat lépett előre az Európa-bajnoki felkészülésben.

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a hollandokkal a Sassariban zajló felkészülési torna vasárnapi zárófordulójában. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila tanítványai kissé fáradtan kezdtek, mert nem sokat tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően.

Emiatt a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a magyarok akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta.

Tekintettel arra, hogy tíz órán belül voltak újra vízben a játékosaink, a döntetlen jó eredmény, az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Nagyon sokat léptünk előre az Európa-bajnoki felkészülésben. Sokkal több pozitív jelet láttam ezen a tornán, mint negatívat, ezt az eredmények is alátámasztják. Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összességében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet” – mondta Bíró.

A magyar válogatott – amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett – a mostani döntetlent megelőzően Izraelt, Görögországot és Olaszországot győzte le, míg Spanyolországtól vereséget szenvedett a szardíniai tornán.

A kontinensviadal augusztus 27-én rajtol a horvátországi Splitben.

Borítókép: Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya MTI/EPA/EFE/Ramon De La Rocha

További tartalmak