Musorujsag
Élő Eredmények

Kétgólos győzelem az ausztrálok ellen a vízilabda SEAT Kupán

Kétgólos győzelem az ausztrálok ellen a vízilabda SEAT Kupán

mti
A világbajnoki ezüstérmes magyar női vízilabda-válogatott 10-8-ra legyőzte pénteken az ausztrál csapatot a SEAT Kupáért kiírt felkészülési mérkőzésen, melyet a Hajós Uszodában rendeztek.

A magyaroknak ez volt az utolsó összecsapásuk a spliti Európa-bajnokság előtt, amely augusztus 27-én kezdődik.

Női vízilabda SEAT Kupa:
Magyarország-Ausztrália 10-8 (2-2, 3-2, 3-1, 2-3)

magyar gólszerzők: Rybanska, Vályi, Máté 2-2, Garda, Szilágyi, Leimeter, Gurisatti 1-1

A világbajnoki negyeddöntőhöz képest, melyet 7-6-ra a magyarok nyertek, mindkét gárda kerete változott, a vendégek fiatalabb csapattal érkeztek, míg a hazaiaknál Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Rebecca hiányzott.

A magyarok már a második akcióból vezetést szereztek Vályi góljával, de emberelőnyös szituációban gyorsan érkezett az egyenlítés. Az első játékrészben sok volt a pontatlanság és a technikai hiba támadásban, mígnem Máté lőtt gólt közelről. Az ausztrálok viszont hat másodperccel a negyed vége előtt ismét egyenlítettek (2-2).

A második felvonásban Garda büntetőből harmadszor is a magyarokat juttatta vezetéshez, a rivális pedig ezúttal is hamar egyenlővé tette az állást, sőt, a mérkőzés során először előnyt is szerzett. A nagyszünet előtt aztán Rybanska és Szilágyi is kilőtte a jobb felső sarkot (5-4).

A vb-ezüstérmes magyar válogatott alapvetően jól védekezett, egyedül Charlize Andrews-zal nem tudott mit kezdeni, ő így már a harmadik találatát szerezte. Ekkor volt utoljára döntetlen, ugyanis a magyarok sorozatban három gólt dobva elhúztak: előbb Rybanska, majd Máté volt eredményes az egyre hatékonyabb emberelőnyös játékból, végül Leimeter vágta a hálóba az ötméterest. Az utolsó játékrészt így megnyugtató, háromgólos előnyről várta a magyar csapat (8-5), mert közben Kiss remekelt a kapuban.

A negyedik nyolc percben folytatódott a házigazda gólsorozata Vályi nagyszerű emelésével. A hajrára kicsit kiengedtek a magyarok, így az ausztrálok két gólra felzárkóztak, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben, mert az ezúttal elsősorban labdaszerzésekben remeklő Gurisatti is betalált a három vendéggólra válaszul.

Borítókép: (m4sport.hu)

További tartalmak