Musorujsag
Élő Eredmények
×

Könnyed magyar győzelem a vízilabda BENU Kupa nyitányán

Könnyed magyar győzelem a vízilabda BENU Kupa nyitányán

MTI
Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 14–10-re legyőzte szerdán a francia csapatot a Hajós Uszodában zajló BENU Kupa nyitófordulójában.

A csalódást keltő világbajnoki szereplés után alaposan megfiatalított magyar válogatott első góljára alig több mint egy percet kellett várni, de a rivális azonnal egyenlített emberelőnyös szituációban. A hazai szurkolók örömére a júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese szintén gólra váltotta az első fórját Konarik lövésével. Úgy tűnt, a hazai csapat hamar elhúz a várakozásoknak megfelelően, ugyanis 4-1-es előnyre tett szert, azonban az első negyed vége előtt egy gólra felzárkóztak a franciák.

Zalánki találatával hiába kezdték góllal a második játékrészt a magyarok, az ellenfél egy centergóllal és egy emberelőnyös akcióval 5-5-nél egyenlített. Innentől azonban jószerivel már csak egy csapat volt a medencében: a nagyszünetig hátralévő öt percben sorozatban négyszer volt eredményes a magyar gárda.

A harmadik nyolc percre több hiba csúszott mindkét fél támadójátékába, így jóval kevesebb gól született, szám szerint egy-egy. Az utolsó negyedre a biztos előny tudatában talán kissé elkényelmesedett a hazai csapat, így az ellenfél 12-10-re felzárkózott, de Manhercz emberelőnyös gólja végérvényesen eldöntötte a találkozót. A hajrában Nagy gólja állította be a végeredményt, így a magyarok 14-10-es sikerrel kezdték a hazai felkészülési tornát a Margitszigeten.

A júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány vezetésével ez volt a válogatott első sikere. Két héttel ezelőtti bemutatkozása alkalmával a magyarok 10-9-re kikaptak Horvátországban.

Férfi vízilabda BENU Kupa:
Magyarország–Franciaország 14–10 (4–3, 5–2, 1–1, 4–4)
magyar gólszerzők: Zalánki 3, Angyal, Fekete, Nagy, Manhercz 2-2, Konarik, Vígvári, Jansik 1-1

A másik mérkőzésen:
Japán–Hollandia 13–12 (3–3, 2–2, 5–5, 3–2)

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak