Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megvannak az Eb-keretek, a férfi és a női vízilabda-válogatottnak is a négy közé jutás a cél Splitben

Megvannak az Eb-keretek, a férfi és a női vízilabda-válogatottnak is a négy közé jutás a cél Splitben

m4sport.hu/MTI
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint a férfi és a női válogatott számára is a négy közé jutás a minimális cél az augusztus 27-én kezdődő spliti Európa-bajnokságon.

Varga Zsolt, a férfiak júliusban kinevezett szövetségi kapitánya a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt hetekben zajlott felkészülésen a fizikai munkára helyezték a hangsúlyt, de úgy, hogy az ne legyen kontraproduktív. Hozzátette: a megfiatalított keret minden tagjának a hozzáállásával maximálisan elégedett, és bizakodóan tekint az Eb elé.

A kapitány szerint Varga Dénes azért maradt ki, mert nehéz év áll mögötte és úgy érezte, regenerációra van szüksége. Vámos Márton szemműtéten esett át, Mezei Tamás és Hárai Balázs posztján pedig fontosnak tartotta, hogy új játékosokat próbáljon ki. Varga Zsolt hangsúlyozta: elkezdett egy új csapatot építeni, de a négy pólós előtt azért nyitva áll a kapu. A spliti Eb-n szerinte elsősorban az akarat lehet a kulcsszó a férfi válogatottnál, de szeretné, ha minél több olyan elemet viszontlátna a mérkőzéseken, amelyeket az előző hetekben gyakoroltak.
Az új csapatkapitány, Jansik Szilárd elmondta, úgy érzi, sikerült lezárniuk a hetedik hellyel zárult világbajnokságot és új impulzussal vágnak neki az Európa-bajnokságnak.
A férfiválogatott Európa-bajnoki kerete:
Kapusok: Lévai Márton, Vogel Soma
Mezőnyjátékosok: Ágh György, Angyal Dániel, Burián Gergely, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Konarik Ákos, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel, Zalánki Gergő

Bíró Attila, a nők szövetségi kapitánya kiemelte, Keszthelyi Ritával közösen döntöttek úgy, hogy az idei Európa-bajnokságot kihagyja, így a csapatkapitány most Garda Krisztina lesz. A hölgyeknél 11-en maradtak azok közül, akik ezüstérmet nyertek a nyár eleji, budapesti vb-n.

Bejelentette azt is, hogy két újonc lesz a csapatban,  Peresztegi, valamint a második számú kapus, Kiss Alexandra. Bíró elmondta, a magyar női válogatott éremesélyes a spliti Eb-n, amelyen a hollandok és a görög lehetnek a legnagyobb ellenfelek, az olaszoktól pedig egyelőre nem tudja, mire lehet számítani.

Garda Krisztina arról beszélt, hogy rövid, de kemény felkészülésen vannak túl,  és mivel a  lányok segítőkészek voltak, ezért bízik benne, hogy meg tud birkózni a csapatkapitányi feladattal.
A női válogatott Európa-bajnoki kerete:
Kapusok: Kiss Alexandra, Magyari Alda
Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda
Vári Attila azt is bejelentette, hogy a szövetség meghosszabbította és kibővítette az eddigi, több évtizedre visszanyúló partneri együttműködését a MOL-csoporttal.
Borítókép: waterpolo.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek