Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila: Azt kértem a megbeszélésen, ha lehet, ne kapjunk gólt

m4sport.hu
A magyar női vízilabda-válogatott rendkívül simán, 22-0-ra legyőzte a román csapatot az Európa-bajnokság szombati napján, Bíró Attila azt kérte, ha lehet, ne kapjanak gólt, Máté Zsuzsanna szerint jót tett a korai kelés utáni tengeri úszás.

„Azt kértem a megbeszélésen, ha lehet, ne kapjunk gólt – mondta a 22–0-ás győzelmet követően Bíró Attila az M4 Sportnak. – Az nem volt megszabva, hogy mennyit lőjünk, igazából az volt a cél, hogy élvezzük a játékot. Amit mondtam a meccs előtt, az összes tiszteletünket megadtuk a román csapatnak, 22 fért bele.”

A szövetségi kapitány elmondta: „ez nem egy olyan meccs volt, amivel be kellett volna rúgni az ajtót, úgy gondolom, ennek hétfőn kell megtörténnie”.

A magyar válogatott ellenfele a címvédő spanyol válogatott lesz a hétfői negyeddöntőben.

„A magyar válogatott az egyik legerősebbek között van, úgyhogy bízom benne, hogy egy parádés mérkőzést játszunk a mi szemszögünkből és meg tudjuk verni őket, amire megvan minden sansz. Ugyanakkor azt láttuk azért, hogy a hollandok és az olaszok is elég jól játszanak, magabiztosan hozták a meccseiket” – vélekedett Bíró.

Hozzátette, sok esélyes még ez az Eb és Magyarország is ott van az esélyesek között.

(MTI/Koszticsák Szilárd)

„Szerintem jót tett nekünk a 6:30-as tengeri úszás és a plusz kisedzés a meccs előtt, teljesen más képe volt az egész mérkőzésnek, mint az eddigieknek. Függetlenül az eredménytől, azt gondolom, a jobbik arcunkat mutattuk, végre megérkeztünk az Eb-re” – mondta Máté Zsuzsanna.

„Fejben nagyon nehéz volt újraépíteni magunkat, mindenkinek egyesével le kellett rendeznie magában a dolgokat, utána pedig együtt is. Teljesen a padlóra estünk, onnan építkezünk felfelé” – fogalmazott.

A spanyolok elleni meccs előtt videózás, apró finomítások lesznek a programban, de Máté elmondta, úgy kelnek és fekszenek, hogy hétfőn nyerni akarnak.

„A reggeli úszás szerintem mindenképpen kellett ahhoz, hogy ezen a mérkőzésen úgymond, tudjunk pörögni, ami a támadásban látszott jobban, ehhez gratulálok a lányoknak. Nagyon jó volt a lendülete a támadásnak és kitűztük, hogy ne kapjunk gólt, mert ha szeretnénk valamit hétfőn, most a védekezésnek kell összeállnia” – vélekedett a válogatott kapusa, Magyari Alda

A magyar válogatott kapusa elmondta, elkezdték magukat felépíteni a horvátok elleni összecsapáson, de a románok elleni mérkőzés sokkal gyengébb volt, ezért nem tud egyetérteni azzal, hogy megérkeztek az Európa-bajnokságra.

„Most mindenki azon van, hogy építsük felfelé a kis kockáinkat és meccsről meccsre jobbak legyünk. Inkább a lelkünknek kellett, hogy ne kapjunk gólt. Három lövésük volt, azért arra figyelni kellett, de ez a meccs a támadásról szólt inkább” – mondta.

A mérkőzésről bővebben itt olvashat.

Eredmény:
Magyarország–Románia 22–0 
(7-0, 4-0, 6-0, 5-0)
Gólszerzők: Gurisatti 5, Szilágyi, Horváth, Parkes 3-3, Máté, Leimeter, Faragó 2-2, Vályi, Mahieu 1-1

A női tornán szereplő 12 csapatot két hatos csoportba osztották, melyekből az első négy-négy jut a negyeddöntőbe. A magyarok hétfőn, a nyolc között az olimpiai ezüstérmes és címvédő spanyolokkal találkoznak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek