Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila: Pozitív az összkép, bízom benne, ez holnapután is így marad

Bíró Attila: Pozitív az összkép, bízom benne, ez holnapután is így marad

m4sport.hu
Magyarország 19–9-re győzte le Franciaországot, így pénteken az ötödik helyért játszhat az Európa-bajnokságon. Bíró Attila szövetségi kapitány kiemelte, minden apró gólért küzdeniük kellett, hasznos mérkőzést játszottak, és örül, hogy a fiatalok élni tudtak a játéklehetőséggel.

„Nem meglepő a mérkőzés második része, meg kellett küzdenünk minden apró gólért, blokkért vagy sikerért. Ezért kellet űznöm, hajtanom a lányokat, hogy egy pillanatig se lankadjon a figyelem. Voltak hibák, ahogy általában vannak, de azt gondolom, kevesebbet hibáztunk az ellenfélnél” – nyilatkozta a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Bíró Attila elmondta, folyamatosan kell tartani a tüzet, ébrenlétet, mert időnként előfordul, hogy egy-egy játékosnak alábbhagy a koncentrációja. Ekkor cserélnek vagy felébresztik az adott játékost.

„Minden ilyen mérkőzés hasznos, ez nem egy húszgólos különbségű összecsapás volt, komolyan oda kellett tenni magunkat és nem úgy szórtuk a gólokat, ahogy kényelmesen akartuk volna. Ez a francia válogatott a jövőben erősebb lesz, ahogy hallom, még néhány játékosuk hiányzik. De mi is erősebbek és fejlődőképesebbek lesznek a jövőben” – vélekedett Bíró.

„Örülök, hogy a fiatalok közül jónéhányat tudtam játszatani, és meg is feleltek ezen a mérkőzésen, sőt gólokkal tudtak hozzátenni a csapat játékához. Pozitív az összkép, bízom benne, ez holnapután is így marad” – zárta gondolatait Bíró.

Szilágyi Dorottya válogatott karrierje során csupán másodszor fordult elő hasonló, hogy az alsóházban játszik a csapat.

Szilágyi Dorottya (MTI/Illyés Tibor)

„Nemvolt könnyű továbblépni az előző mérkőzésen, de az egész csapat hozzáállása, a stábbal beleértve nagyon jó. Ezt a két utolsó meccset hoznunk kell, és arra kell használnunk, hogy gyakoroljunk, és újra felépítsük magunkat” – fogalmazott a mérkőzésen két gólt szerző Szilágyi.

Szilágyi szerint jól kezdték a mérkőzést és védekezésükkel meglepték a franciákat.

„Ezzel a japán védekezéssel nagyon megleptük őket, ezért is sikerült végre az elején jól játszanunk, de utána összekapták magukat és egy olyan agresszív arcukat mutatták, amit én még soha nem láttam tőlük. Ezeket a lányokat még nem láttam ennyire agresszívan játszani, tényleg nagyon kemény volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire összeszedettek lesznek” – mondta a magyar válogatott szélsője.

Szilágyi úgy fogalmazott, egyre jobban érzi magát és a csapat is próbálja minél jobban összeszedni magát. Sokat tanultak a vereségből, és még fognak is, a hozzáállással nincs probléma.

Eredmény:
Franciaország-Magyarország 9–19 (2-6, 4-4, 2-6, 1-3)
A magyar csapat gólszerzői: Garda 6, Leimeter, Farkas, Máté, Parkes, Gurisatti, Szilágyi 2-2, Dömsödi 1

A női pólóválogatott ellenfele Izrael lesz az ötödik helyért, melyet pénteken 17:30-tól élőben követhet az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.

Az izraeliek viszonylag könnyedén, 15-8-ra múlták felül a hazai horvát csapatot a szerdai helyosztón, így pénteken az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes magyarokkal küzdhetnek meg.

Vízilabda Európa-bajnokság, nők, 5-8. helyért:
Izrael-Horvátország 15-8 (3-3, 5-1, 5-2, 2-2)

Borítókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának 5-8. helyéért rendezett Franciaország - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 7-én. Franciaország - Magyarország 9-19. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak