Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila: Többet vártam ettől a két héttől

Bíró Attila: Többet vártam ettől a két héttől

m4sport.hu
Gurisatti Gréta bízik benne, a szurkolók továbbra is a vb-n látott harcos csapatot látják bennük.

A magyar női vízilabda-válogatott 18-7-re nyert Izrael ellen a Splitben zajló Európa-bajnokság helyosztóján, így ötödik helyen végzett. Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronzérmes együttese a nyári budapesti világbajnokságon ezüstérmet nyert, így a szakvezető és a játékosok érthetően csalódottak voltak az eredmény után.

A mérkőzés előtt négy kapott gól volt kitűzve, és a kapitány elmondta, a többlet azt jelenti, a következő edzésen a csapat tagjai gólonként ezer métert fognak pluszban úszni.

Én is és a csapat is ha telefon lennénk, akkor 16 vagy 10 százalékon állunk. De ezt érzem több együttes játékosain is egy ilyen nyár után. Ez a szezon kivette az összes energiánkat, és hamarosan kezdődik a klubszezon. Többet vártam ettől a két héttől, de tolerálnom kel ezeket a dolgokat. Hiába tettünk meg mindent az edzéseken és itt is, látszott a mentális fáradtság a lányokon” – mondta Bíró a helyosztó után.

Az elmúlt egy-két hét nehéz volt, főleg azért, mert az a tűz, az a miliő ami a hazai vb-n volt, most hiányzott. A nyárnak az összképét kicsit lerontottuk ezzel, de remélem a szurkolók továbbra is a vb-n látott harcos csapatot látják bennünk. Mindent megtettünk, de nem lehetünk csalódottak” – mondta a találkozó után a csapat legeredményesebb játékosa, Gurisatti Gréta.

Elárulta, ugyanolyan felkészülést csináltak, mint a vb előtt, de meg kellett tanulniuk, hogy előfordulhat, ugyanazt a munkát beleteszik és egészen más lesz a vége. “Lehet ötödiknek lenni egy Eb-n, az nem a világvége. Öt jó európai csapat van, sajnálom, hogy most mi lettünk az ötödikek” – mondta a torna gólkirálya, aki egyéni címét bármikor elcserélné bármelyik elveszített meccs győzelmére.

Kiemelte, jól mutatja, hogy mennyire szoros az élmezőny, hogy az a két csapat játszik a döntőben, akik a budapesti vb-n 5. és 7. helyen végeztek.

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának negyeddöntőjében MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek