Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megvédte Európa-bajnoki címét a spanyol női vízilabda-válogatott

Megvédte Európa-bajnoki címét a spanyol női vízilabda-válogatott

m4sport.hu
A címvédő az első negyed után már hárommal vezetett, a görögök ugyan feljöttek, de a vége így is sima spanyol siker lett.

A spanyol válogatott megvédte címét a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, mivel a pénteki döntőben 9-6-ra legyőzte Görögország csapatát. Az olimpiai ezüstérmes együttes a negyedik fináléjában 2014 és 2020 után a harmadik diadalát aratta, míg a rivális a negyedik aranycsatáját is elveszítette.

A spanyolok már a nyitónegyedben megalapozták a sikerüket azzal, hogy 3-0-ra elhúztak, a görögök még ötméteresből sem tudtak betalálni ebben a periódusban. A görög csapat a harmadik felvonásban utolérhette volna riválisát, de akkor is büntetőt hibázott, így végül négy perccel a vége előtt 6-6-nál jött össze az egyenlítés. A hajrá azonban ismét a spanyoloké volt, akik három gólt dobva biztosították címvédésüket.

Az olasz válogatott zárt harmadikként, miután a pénteki bronzmérkőzésen 16-13-ra felülmúlta a holland csapatot. A két hónappal ezelőtti, margitszigeti világbajnokság bronzmérkőzésének ismétlésén az olaszok visszavágtak az ott elszenvedett vereségért. A második negyedben már 8-5-re vezetett a dél-európai együttes, s bár innen még 12-10-re fordított Hollandia, az utolsó negyed a rengeteg kiállítással tarkított mérkőzésen ismét az olaszoké volt, akik az ötgólos Roberta Bianconi vezérletével megnyerték a találkozót.

A világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes magyarok ötödikként zártak. A torna gólkirálya Gurisatti Gréta lett 27 találattal.

Eredmény, nők, döntő:
Spanyolország-Görögország 9-6 (3-0, 1-3, 1-0, 4-3)
a 3. helyért:
Olaszország-Hollandia 16-13 (5-4, 3-4, 2-4, 6-1)
az 5. helyért:
Magyarország-Izrael 18-7 (3-1, 5-2, 6-1, 4-3)
a 7. helyért:
Franciaország-Horvátország 13-4 (4-1, 2-0, 2-1, 5-2)

 

 

Borítókép: A spanyol válogatott tagjai a vízilabda Európa-bajnokság női tornájának döntőjében. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak