Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jansik Szilárd: Óriási dolgot csináltunk, de most szomorú vagyok

Jansik Szilárd: Óriási dolgot csináltunk, de most szomorú vagyok

m4sport.hu
A vízilabda-Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választott Jansik Szilárd csalódott az elvesztett döntő miatt, de úgy véli, hogy a csalódást keltő vb-szereplés után hatalmas siker volt a fináléba jutás.

A magyar férfi vízilabda-válogatott nem tudta megvédeni címét a spliti Európa-bajnokságon, mert a szombati fináléban 10-9-re kikapott a házigazda horvát csapattól.

„Boldognak kellene lennem, mert óriási dolgot csináltunk. Nagyon mélyről jöttünk, két hónappal ezelőtt a vb-hetedik hely után nagyon csalódottak voltunk, de fel tudtunk állni, és ez jellemzi a jó sportolót, hogy ha leütik, fel tud állni. Mi fel tudtunk állni és óriási melót csináltunk, nagyon büszke vagyok az egész csapatra. De végig akartuk csinálni a melót, sajnos nem sikerült, pedig minden esélyünk megvolt rá, ott voltak a labdáink, volt ziccerünk az egyenlítéshez, volt ötméteresünk, de sajnos ott a kapufa nem velünk volt” – értékelt Jansik Szilárd az M4 Sportnak.

A csapatkapitány szerint nagyon jó úton halad a válogatott, amit az is mutat, hogy már az út elején esélye volt felérni egy „részcsúcsra”. „Ez most nem sikerült, de a célunk az, hogy 2024-re a legeslegjobbak legyünk és olimpiát szeretnénk nyerni. Sokat fogunk még dolgozni, azt gondolom, hogy mindenki fog még fejlődni, és megyünk tovább. Most szomorú vagyok, mert minden esélyünk megvolt, de emelt fejjel kell megtanulni veszíteni, ez nekem nehezen megy, de pár óra múlva már jobb kedvem lesz” – fogalmazott a Ferencváros pólósa.

Nem nüanszokon múlott, nem kicsit érzem magaménak a vereséget – kezdte őszintén az értékelést Manhercz Krisztián. – Sok komponensű az eredmény, de én azt nézem, én mit rontottam el. Nagyon jól teljesített a csapat ebben a két hétben, később talán jobban fogjuk értékelni ezt az ezüstérmet” – mondta az OSC játékosa.

Elmondta, egy rangos eseményen egy borzasztó nagy teljesítményt tudtak letenni, pedig nem kevés problémájuk volt a felkészülés alatt. A hajrában kihagyott ötmétereséről elmondta, bár csak centiken múlott egyszer majd ő is meg tudja benne látni a jót, de most még nem tart ott.

Sajnálom, hogy ez a mai meccs így sikerült. korábban legyőztük a montenegrói, a spanyol és a szerb válogatottat, ez kezdetnek nagyon szép, csak a kezdetnek legyen egy befejezése is” – mondta nem kis csalódottsággal a hangjában.

„Talán most nem vagyok boldog, de hogyha valaki azt mondja nekem, amikor elkezdtük ezt az egész felkészülést, hogy másodikok leszünk, akkor nem igazán hittem volna neki, hogy egyből ilyen jól fog szerepelni ez a fiatal csapat” – vélekedett Zalánki Gergő, aki azért szomorú, mert úgy érzi, ezt a mérkőzést meg lehetett volna nyerni.

„A végén elkövettünk egy két nagy hibát, illetve kicsit talán bátortalanok voltunk. Egy ilyen fiatal csapatnak, első döntő, első meccs ennyi ember előtt. Talán nekem kellett volna többet tenni, nem tudom. Azt leszámítva, hogy ezt így elveszítettük, boldog vagyok és büszke a csapatra. Kihoztuk belőle a maximumot” – fogalmazott.

A balkezes játékos hozzátette: “most másodikként megyünk haza, de ennek a csapatnak még sok ideje lesz javítani”.

„Büszke vagyok a csapatra, elképesztő teljesítmény volt, és nüanszokon múlott a győzelem – vélekedett a két gólt szerző Molnár Erik. – Nem szabad búslakodnunk, mert ez egy nagyon szép eredmény, egy teljesen új csapattól. Ha pedig hosszútávon gondolkozunk, nagyon sok minden lehet előttünk.”

“Mindent megtettünk ma, nem jött össze sajnos, de a következő világversenyt megnyerjük” – tette hozzá Molnár.

Borítókép: A magyar kispad a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának Magyarország - Horvátország döntője után (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Varga Zsolt: Büszke vagyok, ezen az úton kell továbbmennünk
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya büszke a játékosokra a horvátok ellen egy góllal elvesztett Európa-bajnoki döntőben mutatott teljesítményért. Szerinte a horvát csapat annak köszönhette a győzelmet, hogy a végén kevesebbet hibázott, valamint úgy véli, azért a hazai pálya előnye is tetten érhető volt a játékvezetésben.
Vízilabda