Musorujsag
Élő Eredmények
×

Vári Attila: A vízilabda ünnepe volt, emelt fővel tudunk hazamenni

Vári Attila: A vízilabda ünnepe volt, emelt fővel tudunk hazamenni

m4sport.hu
A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila az elvesztett Európa-bajnoki döntőt követően büszkén értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

 

„Fantasztikus mérkőzés volt, eredménytől függetlenül ez egy vízilabdaünnep – értékelt a horvátokkal szemben 10–9-re elvesztett Eb-döntőt követően Vári Attila, a szövetség elnöke. – Emelt fővel tudunk hazamenni, gratulálok a csapatnak és a stábnak. Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt a csapatnak, kiváltképp Novák Katalin köztársasági elnöknek.”

Vári Attila szerint jó döntés volt az elnökség részéről Varga Zsolt kinevezése, de emlékeztetett: a cél a párizsi olimpia, ennek kell mindent alárendelni.

„A fiatalok megmutatták, hogy övék a jövő, nagyon komoly lehetőség rejlik ebben a csapatban – mondta bizakodva Vári. – Lehetett látni, hogy egységesek, a szívüket-lelküket kiteszik. Látható, hogy a fiatalok helyet követelnek maguknak, felnőttek a világversenyek színvonalához. Az utánpótlásnevelésünk rendkívül erős, nagyon sok ember dolgozik a háttérben, akiknek hálás vagyok.”

A magyar válogatott szombat este 10–9-re kikapott a házigazda Horvátországtól a spliti kontinenstorna döntőjében. A találkozót követően Varga Zsolt elmondta,  büszke a csapatra, és az elszalasztott lehetőség ellenére a játékosok is elégedettek voltak az Eb-szerepléssel.

A bronzérmet a világbajnok spanyol válogatott szerezte meg.

Borítókép: Vári Attila (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Varga Zsolt: Büszke vagyok, ezen az úton kell továbbmennünk
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya büszke a játékosokra a horvátok ellen egy góllal elvesztett Európa-bajnoki döntőben mutatott teljesítményért. Szerinte a horvát csapat annak köszönhette a győzelmet, hogy a végén kevesebbet hibázott, valamint úgy véli, azért a hazai pálya előnye is tetten érhető volt a játékvezetésben.
Vízilabda