Musorujsag
Élő Eredmények

Vári Attila: A világ egyik legjobb vízilabda bajnoksága a miénk

Vári Attila: A világ egyik legjobb vízilabda bajnoksága a miénk

m4sport.hu
A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt az M4 Sport híradójának vendége, Vári Attila beszélt a nyári világbajnokságról, az utánpótlás sikerekről és a hétvégén induló férfi bajnokságot a világ egyik legerősebb bajnokságának nevezte.

 

Két felnőtt világversenyt rendeztek a nyáron, a hazai rendezésű világbajnokságot és a spliti Európa-bajnokságot. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Vári Attila mesélte el a nyár legszebb pillanatait.

„Az első legszebb pillanat szerintem az volt, amikor Wladár Sándorral vártuk február 7-én az a FINA ülésének döntését, hogy megkapjuk-e a világbajnoki rendezést, és onnantól elkezdődött ez az elég tartalmas nyár. Utánpótlásszinten mindenképpen meg kell említeni, hogy sok szép sikerünk volt, de ezek közül, ami nagyon közel áll a szívünkhez, az U18-as világbajnoki aranyérem Belgrádban, a szerbek ellen. Az egy nagyon komoly fegyvertény volt. Az utánpótlás mellett természetesen a hazai rendezésű világbajnokságon a női vb-döntő. Valamint a spliti Európa-bajnokságon a férfiak döntőbejutása. Hát ezek voltak a nyár legszebb pillanatai– mondta Vári az M4 Sport híradójában.

A férfi OB I küzdelmei szombaton indulnak, mindjárt egy teljes fordulóval. Az alapszakaszban a 14 csapat oda-visszavágós rendszerben találkozik egymással, utána az első négy helyezett játszik a fináléba kerüléséret, a páros mérkőzések a 7. pont megszerzéséig tartanak. A csapatok az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket magukkal viszik.

„A világ egyik legjobb vízilabda bajnoksága a miénk – vélekedett a szövetség elnöke. – Az elmúlt időszakban is nagyon komoly teljesítmények voltak, a Bajnokok Ligájában a magyar férfi csapatok szerepeltek a döntőben. A bajnokság kuriózuma, hogy a KSI visszajutott az első osztályba, rengeteg tehetséges fiatal játszik a csapatban. És meg kell említenem a Ferencvárost, aki nagyon komoly eredményeket hoz évek óta a magyar vízilabdának, mindig ott van a Bajnokok Ligája döntőjében. Szerintem ebben a kiírásban a Ferencváros, Vasas, OSC hármasból kerülhet ki a magyar bajnok.”

(forrás: FTC Vízilabda)

Varga Zsolt számára is izgalmakkal teli, érdekes szezon következik: a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya posztja mellett ebben az évadban még a Ferencvárost is irányítja.

„Nehéz év lesz, de úgy gondolom, nagyon jó döntést hoztunk. Ez a frissítés ráfért a férfiválogatottra. A Zsolt személyében egy dinamikus, a fiatalokat beépítő ember jött, aki fantasztikus mérkőzéseken van túl. Ugyan három hét volt a felkészülés, de nagyon sokat számított, hogy egyből a fiatalokhoz nyúlt. Köszönjük a Ferencvárosnak, hogy lehetővé tette ezt számunkra” – vélekedett Vári.

Az MVLSZ első embere a nemzetközi energiaválság miatt az uszodák veszélyeztett helyzetéről szólva azt mondta, minden eshetőségre felkészültek, a sportállamtitkársággal közösen dolgoznak egy munkacsoportban, és biztosan lesznek megoldások.

Az 1. forduló programja:
szombat:
Tigra-ZF-Eger – Szolnoki Dózsa 11.30
KSI – A-Híd VasasPlaket 11.30
BVSC-Zugló – FTC Telekom Waterpolo 17.00
Szegedi VE-Kaposvári VK 17.00
PannErgy-Miskolci VLC – Genesys OSC Újbuda 18.00
Metalcom Szentes – PVSK-Mecsek Füszért 18.00
Budapesti Honvéd SE-UVSE 19.00

Az elmúlt tíz év bajnokai:
2012: TEVA-Vasas SC-Uniqa
2013: ZF-Egri VK
2014: ZF-Egri VK
2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-PQS Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a szezon
2021: Szolnoki Dózsa
2022: FTC Telekom Waterpolo

Borítókép: Vári Attila

További tartalmak

Kapcsolódó hírek