Musorujsag
Élő Eredmények

Angyal Dániel: Az OSC-vel is szeretnék hasonló sikereket elérni, mint a Szolnokkal

Angyal Dániel: Az OSC-vel is szeretnék hasonló sikereket elérni, mint a Szolnokkal

m4sport.hu
Karrierje eddigi legeredményesebb évein van túl Angyal Dániel, aki a Szolnokkal megnyert bajnoki cím és Eurokupa-diadal után az OSC-be igazolt. Elmondása alapján Varga Dániel személye fontos jelentőséggel bírt a döntés meghozatalát illetően.

Klubváltása óta először adott interjút Angyal Dániel, a magyar férfi vízilabda-válogatott és az OSC-Újbuda játékosa. A 30 esztendős olimpiai bronzérmes pólós négy év szolnoki szereplés után a bajnokesélyes OSC-hez igazolt, mellyel már lejátszotta első mérkőzését az ob I-ben, a Miskolc ellen 14-8-ra nyertek, a győztes meccsen Angyal három gólt dobott.

„Győzelemmel kezdtünk, úgy érzem, potens csapatban játszom idén. Komoly célokat tűztünk ki a szezonra, remélem sikerült hamar beilleszkednem majd” – nyilatkozta az M1-nek a rutinos pólós, akit a nyáron a Vasassal is szóba hoztak. „Nagyon nehéz volt meghozni a döntés, talán pályafutásom során még sosem volt ilyen helyzet, amikor ennyit töprengtem volna. Nagyon szimpatikus és vonzó volt számomra az, amit az OSC és Varga Dániel képvisel, alapvetően ezek miatt döntöttem mellettük.”

Az előző bajnoki szezon ezüstérmesében több fiatal játékos is van, így Angyal a tapasztalatai miatt amolyan mentorszerepbe is kerülhet majd.
„Biztos, hogy lesz ilyen felelősségem is a csapatban. Sokat kell dolgoznunk annak érdekében, hogy elérjük a saját magunk által felállított célokat. Kőkemény évnek nézünk elébe, de sokkal édesebb a győzelem, ha ilyen nehézségek előtt állunk.

Angyal 2018 és 2022 között a Szolnoki Dózsa csapatát erősítette, ahol klubszinten karrierje eddigi legszebb sikereit könyvelhette el a 2021-ben megnyert bajnoki címmel és Eurokupával, ráadásul az ob I döntője akkor az ő góljával dőlt el. „Nagyon jó négy év volt. Az eddigi pályafutásom legszebb időszaka volt mind klubbéli, mind pedig válogatott szinten, hiszen nagyon szép sikereke értünk el együtt a nemzeti csapattal, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje. A 2021-es bajnoki címet és az Eurokupát is itt nyertük a Nyéki Imre Uszodában, remélem az OSC-vel is sikerül hasonló sikereket elérni. Szeretnék még több ilyen szép emléket szerezni ebben a medencében” – mondta Angyal, aki konkrét személyes célokat nem fogalmazott meg, szeretne tovább fejlődni és minden poszton előrelépni a játékát illetően.

Az OSC-Újbuda az elmúlt három szezon mindegyikében ezüstérmesként zárta a vízilabda ob I-et, a 2021/22-es idényben a Ferencvárossal szemben maradtak alul, idén viszont úgy érzik, minden adott az aranyérem megszerzéséhez. „Úgy érzem, az esélyünk megvan a bajnoki címre, viszont, hogy mennyi esélyünk van erre, azt nem tudom egyelőre megmondani. Nehéz bajnoki szezon elé nézünk, a Vasas és a Fradi is hasonló erőt képvisel” – mondta a 30 esztendős védő, aki szombaton a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat új csapatával, az OSC a BL-selejtezőjében a francia Tourcoing ellen kezd.

Borítókép: Facebook / OSC Waterpolo

További tartalmak