Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: Vári Attila lemondott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról

Hivatalos: Vári Attila lemondott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról

m4sport.hu
Vári Attila lemondott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáról, erről először a közmédiának nyilatkozott. A sportvezető az M1-nek elmondta, marad a sportágban és a jövőben nemzeti vízilabda képzési és módszertani központ létrehozásán dolgozik tovább

 „A mai napon lemondok a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki tisztségéről – mondta Vári Attila az M1-nek. – A következő időszakban szeretném minden energiámat a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központra fordítani, aminek az alapjait a kollegáimmal már régóta lefektettük.”

A Magyar Vízilabda Szövetség Vári lemondását követően tisztújító közgyűlést hív össze.

„Az elmúlt időszakban nagyon tartalmas és fantasztikus sikereknek lehettünk résztvevői, annak pedig külön örülök, hogy a kollégáimmal az utánpótlásképzésben óriási sikereket értünk el” – vélekedett Vári.

Az MVLSZ frissen lemondó elnöke hangsúlyozta: „az elmúlt két évben az összes utánpótlás-válogatott csapatunk női és férfi vonalon érmet szerzett, melynek óriási visszhangja volt”.

„A kollégáimmal együtt nagyon örülök annak, hogy ilyen komoly szakmai tudással rendelkezünk és ezáltal a vízilabda-család fantasztikus hírnevét öregbítettük” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok Vári.

(MTI/Illyés Tibor)

Vári Attila mindenkinek köszönetet mondott, aki együtt dolgozott az elnökségével, és külön köszönetet mondott Magyarország Kormányának.

„A magyar történelem legnagyobb sportfejlesztési programján vagyunk túl. Ennek köszönhetően számos hazai rendezésű világeseményt bonyolítottuk le, és ezek a létesítmények az alapjai a mi képzésünknek” – mondta a játékosként a KSI-t, a Vasast, a Budapesti Honvédot és a Pécsi VST-t erősítő Vári.

A magyar vízilabda-válogatott ünnepel a magyar-spanyol bronzmeccs után a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

„Ezzel a stabilitással és nagyon magas szakmai színvonallal nyugodt szívvel tudom átpasszolni a következő elnöknek a labdát” – zárta gondolatait 46 éves szakember, aki korábban tizenegy évig erősítette a magyar férfi vízilabda-válogatottat.

Vári lemondását a Magyar Vízilabda Szövetség közleménye is megerősítette: „mai napon nyújtott tájékoztatásomat a szövetség elnöksége elfogadta. A következő feladatunk a közgyűlés összehívása, a szavazatszámláló és mandátumvizsgáló bizottság felállítása, és az új elnök megválasztása. Ebben a folyamatban továbbra is segítem a szövetséget, hogy mielőbb új elnököt választhasson a közgyűlés”olvasható a waterpolo.hu oldalon megjelent sajtóközleményben.

Vári Attila 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján.

Borítókép: Vári Attila (fotó: MTI/Rosta Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vári Attila: A világ egyik legjobb vízilabda bajnoksága a miénk
A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt az M4 Sport híradójának vendége, Vári Attila beszélt a nyári világbajnokságról, az <a href="https://m4sport.hu/vizilabda/cikk/2022/09/27/brillirozott-a-vizilabda-utanpotlas-magyarorszag-negy-vilag-es-ket-europa-bajnoksagon-szerepelt-iden-mindrol-eremmel-tertek-haza-a-csapatok/" target="_blank" rel="noopener">utánpótlás sikerek</a>ről és a hétvégén induló férfi bajnokságot a világ egyik legerősebb bajnokságának nevezte.
Vízilabda