Musorujsag
Élő Eredmények

Fölényes győzelemmel zárta a világliga-szuperdöntő csoportkörét a női pólóválogatott

Fölényes győzelemmel zárta a világliga-szuperdöntő csoportkörét a női pólóválogatott

m4sport.hu
A magyar női vízilabda-válogatott tizenhat góllal, 25–9-re nyert Új-Zéland ellen a női vízilabda világliga Tenerifén zajló szuperdöntőjének harmadik fordulójában.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes, világbajnoki második együttese két győzelemmel és egy vereséggel zárt csoportjában, melynek végeredménye a délutáni spanyol-ausztrál meccs után alakul ki. Amennyiben az ausztrálok bravúrt mutatnak be az eddig hibátlan, favorit európai gárda ellen, akkor hármas körbeverés lesz a kvartett élén. A csoport első két helyezettje jut a szombati elődöntőbe, a harmadik és negyedik az 5-8. helyért folytatja hétvégén a küzdelmeket.

Női világliga szuperdöntő, B csoport, 3. forduló:
Magyarország – Új-Zéland 25–9 (5–2, 8–5, 5–1, 7–1)
A magyar csapat gólszerzői: Gurisatti Gréta 6, Faragó Kamilla, Hajdú Kata, Máté Zsuzsanna 4–4, Rebecca Parkes, Vályi Vanda, 2–2, Keszthelyi-Nagy Rita, Leimeter Dóra, Pőcze Panna 1–1

Jól kezdett a magyar válogatott, melynek agresszív védekezésével az első percekben nem tudott mit kezdeni a rivális, támadásban pedig könnyedén szereztek gólokat Vályi Vandáék. Az ellenfél 3-0 után lőtte első találatát, majd a szünetig a magyarok még kétszer, az új-zélandiak pedig egyszer voltak eredményesek (5–2).

A második szakasz első percében két labdaszerzés után két gólt lőtt Bíró Attila csapata, a következő percben viszont két villámgyorsan értékesített új-zélandi emberelőny után ismét három volt a különbség, hogy újabb 60 másodperccel később – Leimeter és Parkes találataival – megint ötre növekedjen. Ezután az ellenfél percei következtek, amely két újabb találattal visszazárkózott az ekkor szellősen védekező és támadásban is sokat hibázó magyarokra. Keszthelyi-Nagy Ritáék aztán 9-6 után megrázták magukat, és a félidőig öt gólt szereztek, miközben csak egyet kaptak (13–7).

A harmadik negyedben az új-zélandiak támadásaiban nem volt a korábbihoz hasonló átütőerő, ekkor már előnyeiket sem tudták kihasználni, így a magyarok lépésről lépésre növelték előnyüket, mely az utolsó szünetre tízgólos lett (18–8). A zárónegyedben pedig már csak a magyar győzelem mértéke volt kérdéses. Az új-zélandiak az utolsó nyolc percre láthatóan elfáradtak, a meccs tempója visszaesett, a magyar válogatott viszont még így is hétszer betalált, és kiütéses sikerrel fejezte be a csoportküzdelmeket.

„Nem tettünk különbséget az ausztrál, a spanyol és az új-zélandiak elleni mérkőzés között, mindent ugyanúgy csináltunk. A cél a kötelező győzelem volt, amit szép gólokkal teljesítettünk” – értékelt Bíró Attila a magyar szövetség honlapjának, hozzátéve, hogy látott egy-két kiugró egyéni teljesítményt a pénteki mérkőzésen, melyen több fiatal játékosa ismét bizonyított.

A szakvezető arról is beszélt, hogy az első félidőben védekezésben voltak könnyen kapott gólok, ami miatt fel kellett emelnie a hangját, mert a csapat hajlamos volt „belealudni egy-egy szituációba”, és a hibákat a mezőnyből lefelé kilógó új-zélandiak kihasználták.

„A második félidőre rendeztük a sorokat a védekezésben is, elégedett vagyok. Természetesen a találkozó egyúttal már a szombati elődöntő jegyében is telt, miként a péntek délután is úgy telik, hiszen edzünk egyet. Várjuk az amerikaiak elleni meccset nagyon – meglepetés lenne, ha nem velünk játszanánk” – mondta a kapitány, aki egyértelműen arra számít, hogy csoportmásodikként a másik ágról az olimpiai és világbajnok amerikaiakat kapja együttese az elődöntőben.

később:
Spanyolország–Ausztrália 14.40

A csoport:
Kanada–Hollandia 15–14 (3–3, 3–4, 4–2, 1–2, 4–3) – szétlövés után

később:
Egyesült Államok – Olaszország 13.00

A magyar csapat korábbi eredményei:
Magyarország–Ausztrália 9–7 (2–1, 2–2, 1–2, 4–2)
Spanyolország–Magyarország 15–11 (3–2, 6–2, 4–3, 2–4)

Borítókép: Gurisatti Gréta az Európa-bajnokságon (MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak