Musorujsag
Élő Eredmények
×

Madaras Norbert indul a vízilabda-szövetség elnöki posztjáért

Madaras Norbert indul a vízilabda-szövetség elnöki posztjáért

MTI
Elindul a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáért a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert.

 

A Ferencváros szakosztály-igazgatója a zöld-fehérek honlapjának jelentette be döntését.

„Már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés, köszönöm a jelölő kluboknak, hogy bíznak bennem és támogatnak. Nagyon sokat kaptam a vízilabdától és örülök, hogy ide tartozhatom. Vezetőnek lenni azonban mindig hatalmas felelősség is, úgy gondolom, hogy tudok segíteni a magyar vízilabdának” – idézte az FTC honlapja a 42 éves sportvezetőt, aki hozzátette, a kluboknak el fogja küldeni sportágfejlesztési javaslatait, hiszen „a közös cél nem lehet más, mint a rendezett, átlátható sportági működés, teljes konszenzus és egy mindenki által elfogadott, hosszú távú stratégia”.

Madaras Norbert játékosként két olimpiai bajnoki címet szerzett, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, négyszeres BL-győztes.

Sportvezetőként is sikeres a pályafutása, 2018 óta vezeti a Ferencváros vízilabda-szakosztályát, a csapattal a magyar bajnoki címek és kupagyőzelmek mellett BL-sikernek is örülhetett. Madaras Norbert évek óta dolgozik a szövetség és a liga alelnökeként.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke október 14-én az M1 aktuális csatornán jelentette be, hogy egyéb feladataira tekintettel lemond tisztségéről. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető 2018 szeptemberében Kemény Dénest váltotta az MVLSZ elnöki posztján. A szövetség jövő szombatra hívta össze rendkívüli közgyűlését, melynek feladata lesz a szervezet új elnökének megválasztása.

 

Borítókép: MTI/KKM/Galántai Zsolt

További tartalmak