Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

Hivatalos: Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke

m4sport.hu
Madaras Norbert lett a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új elnöke – jelentette be a sportszervezet.

Az MVLSZ szombaton, a Duna Arénában tartotta rendkívüli közgyűlését, amelynek egyetlen, előre tervezett napirendi pontja az új elnök megválasztása volt. A 42 éves Madarast egyetlen jelöltként nyílt szavazással, egy tartózkodás mellett, 2024. október 22-ig bízta meg a tagság a szövetség vezetésével.

Madaras Norbert játékosként két olimpiai bajnoki címet szerzett, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes. Sportvezetőként is sikeres a pályafutása, 2018-tól vezette a Ferencváros vízilabda-szakosztályát, a csapattal a magyar bajnoki címek és kupagyőzelmek mellett BL-sikernek is örülhetett. Évek óta a szövetség és a liga alelnökeként dolgozott és tagja volt az MVLSZ utánpótlás bizottságának.

Madaras Norbert a közgyűlésen kifejtette, nagyon motiváltnak érzi magát, és mivel évtizedek óta a sportágban él, úgy érzi, rendelkezik olyan tapasztalatokkal, amelyek alkalmassá teszik az elnöki feladatra. Hangsúlyozta, hogy szeretne néhány dolgot megváltoztatni, de mivel a váltás a szezon közben történt meg, ezek nem lesznek radikális módosítások. A fő céljának a vízilabda eredményességének megtartása mellett azt tartja, hogy alkossák meg a szövetség hosszú távú stratégiáját, amelyben megfogalmazzák, hogy hol tartanak most és hová szeretnének eljutni.

Fontosnak nevezte még, hogy a szövetség hatékonyan, a 21. századi követelményeknek megfelelően működjön, a sportágnak biztosítsa a sportszakmai hátteret, a megfelelő versenyeztetést, valamint egy objektív, motiváló rendszert dolgozzanak ki. Végül arról is beszélt, hogy szeretné, ha a vízilabda nézettségben és népszerűségben is felzárkózna más csapatsportágakhoz.

Vári Attila, az MVLSZ korábbi elnöke október 14-én jelentette be, hogy egyéb feladataira tekintettel lemond tisztségéről. A játékosként ugyancsak kétszeres olimpiai bajnok sportvezető 2018 szeptembere óta irányította a szervezetet.

A leköszönő elnök a közgyűlésen tartott beszédében kiemelte: büszke az elmúlt négy évre, hiszen az utánpótlás területén számos sikert értek el, 2018 óta rekordszámú nemzetközi eseményt rendeztek, valamint új létesítményeket adtak át, illetve régieket újítottak meg. Szerinte a szövetség gazdasági helyzete stabil, és a működése 2024-ig akkor is biztosított, ha addig semmiféle új bevétel nem érkezik.

Borítókép: Madaras Norbert (fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vári Attila elismerte, kiberbűncselekmény áldozata lett a pólószövetség, de nem ezért mondott le az elnökségről
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztját négy évig betöltő, arról <a href="https://m4sport.hu/vizilabda/cikk/2022/10/14/hivatalos-lemondott-vari-attila-a-magyar-vizilabda-szovetseg-elnoki-posztjarol/" target="_blank" rel="noopener">október közepén lemondó</a> kétszeres olimpiai bajnok szerdán egy közleményben elismerte, kiberbűncselekmény áldozata lett a szövetség, azt azonban cáfolta, hogy ennek köze lenne lemondásához.
Vízilabda