Musorujsag
Élő Eredmények

Madaras Norbert: Nem jó, ha egy néző csak a világversenyeken ül le a tv elé

Madaras Norbert: Nem jó, ha egy néző csak a világversenyeken ül le a tv elé

m4sport.hu
Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) szombaton kinevezett elnöke, az M1-nek elmondta a népszerűbbé szeretné tenni a sportot, és új nézőket bevonzani.

Az Magyar Vízilabda Szövetség szombaton, Madaras Norbertet 2024. október 22-ig megválasztotta a szervezet elnökének. A kétszeres olimpiai bajnok Madaras az M1-nek adott interjújában elmondta meg kell akadályozni az uszodák bezárását, és megoldani az energiaválság okozta gondokat. A sport fejlesztését új szponzorokkal szeretné lehetővé tenni, amiket a nézők bevonásával és látványosabb mérkőzésekkel szeretne elérni.

„Nem gondolom, a vízilabda működhetne egy az egyben piaci alapon, de ha látványosabbá tennék könnyebb lenne a dolgunk. Meg kell vizsgálnunk jelenleg hol állunk, mekkora a nézettségünk, mennyire vagyunk eladhatók, és ki kell találnunk milyen a céljaink legyenek 2028-ra, vagy akár 15 évvel későbbre, attól függetlenül, hogy én ott leszek vagy sem” – mondata Madaras.

A szövetség frissen kinevezett elnöke elmondta van olyan terület, ahol szeretné fejleszteni a sportágat, de úgy érzi képesek lehetnek rá.

„Az eredményesség az egyetlen, amiben jelenleg is jól állunk, a jövőnk is ígéretes, de vannak lemaradásunk más csapatsportágakhoz képest, amiket el kell kezdenünk szűkíteni. Az nem jó, ha egy néző csak a világversenyeken ül le a tv elé, és nem nagyon jut eszébe kimenni az uszodába. Nincsenek olyan illúzióim, hogy több ezer ember tekintse meg a helyszínen a mérkőzéseket, de úgy gondolom, a vízilabda népszerűsíthető” – válaszolta.

Végezetül a 42 éves sportvezető elmondta, a kijutást, és egy a végső győzelemre is esélyes csapat összeállítása a cél a 2024-es olimpiára.

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak

Kapcsolódó hírek