Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE győzelemmel, az FTC vereséggel, a Dunaújváros döntetlennel kezdett

Az UVSE győzelemmel, az FTC vereséggel, a Dunaújváros döntetlennel kezdett

mti
Az egyaránt magyarországi medencében szereplő két magyar csapat közül az UVSE győzelemmel kezdett a női vízilabda Bajnokok Ligája második körében, az FTC ugyanakkor sima vereséget szenvedett. A Dunaújváros az olasz Ekipe Orizzonte elleni 11-11-es döntetlennel kezdte meg szereplését Padovában.

A C csoport budapesti küzdelmeiben az UVSE pénteken a görög Etnikosz Pireusz ellen ugrott vízbe, és remek kezdéssel alapozta meg győzelmét. Az első negyedet ugyanis 3-0-ra nyerte. A házigazdák egészen a harmadik negyed közepéig fölényesen vezettek, 7-3 után azonban a szakasz végéig négy gólt kaptak. A záró játékrészben aztán ismét az UVSE volt a jobb, így 10-8-ra győzött.

A B csoportban, Egerben a Ferencváros a Sabadell elleni meccsén az első negyed volt a döntő, melyben a spanyol gárda állva hagyta a zöld-fehéreket, 5-1-es előnyt harcolt ki, végül arra építve 10-5-re nyert.

A pénteki találkozón a sorozat eredményközlője nyomán a Dunaújváros az első negyedben 3-0-ra meglépett, majd az ellenfél megkezdte a felzárkózást, és a nagyszünet előtt, 6-6-nál érte utol a magyar csapatot. Azt követően is csak a Dunaújváros volt előnyben a két fél közül, de már csak egy góllal tudott vezetni, mert az olaszok mindig egyenlítettek. Legvégül az utolsó perc elején. A dunaújvárosi együttesben Dobi Dorina öt, Horváth Brigitta négy góllal zárt.

A selejtező első köréből továbblépő Dunaújváros szombaton a szintén olasz házigazdával, a Plebiscito Padovával, majd a vasárnapi zárónapon a holland ZVL 1886 együttesével találkozik.

A vasárnapig tartó tornákról az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a harmadik és negyedik helyezettek pedig az Eurokupában folytatják.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, második kör:

B csoport (Eger):
FTC-Telekom Waterpolo – Sabadell (spanyol) 5-10 (1-5, 1-2, 1-1, 2-2)
Mataro (spanyol) – Tigra-ZF-Eger 13-5 (5-2, 2-1, 3-0, 3-2)

A csoport (Padova):
Dunaújváros-Ekipe Orizzonte (olasz) 11-11 (4-1, 3-5, 2-3, 2-2)

C csoport (Budapest):
UVSE-Etnikosz Pireusz (görög) 10-8 (3-0, 1-1, 3-6, 3-1)

később:
Tigra-ZF-Eger – Mataro (spanyol) 20.00

Borítókép: https://www.facebook.com/UVSE.Official

További tartalmak