Musorujsag
Élő Eredmények

UVSE–FTC döntő lesz a női vízilabda Magyar Kupában

UVSE–FTC döntő lesz a női vízilabda Magyar Kupában

mti
Az UVSE lesz az FTC döntős ellenfele a BENU női vízilabda Magyar Kupában, miután a Komjádi Uszodában zajló négyes döntő második elődöntőjében a bajnoki címvédő 14-5-re felülmúlta a III. Ker. TVE együttesét.

A váratlanul kiegyenlített első negyed után a mérkőzés nagy fordulatot vett: az esélyesebb UVSE úgy aratott magabiztos győzelmet, hogy sorozatban lőtt tíz gólja válasz nélkül maradt a két negyeden át gólképtelen vendégek részéről, akik csupán a mérkőzés utolsó találatával vigasztalódhattak. A győztes együttesben kilenc játékos volt eredményes.

Az UVSE–III. Ker. TVE mérkőzés értékelései:

Az elődöntő korábbi mérkőzésén az FTC 12-10-re legyőzte a címvédő Eger csapatát.

Az izgalmas és sokáig kiegyenlített meccsen a harmadik negyed felénél még döntetlen volt az állás (9-9), a záró felvonás közepére azonban háromgólos előnybe került az FTC, az Eger számára pedig már nem volt visszaút.

A ferencvárosiaknál Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra és Simon-Illés Anna, míg az egrieknél Borsi Ilona zárt három találattal.

Az FTV–Eger mérkőzés értékelései:

 

Az UVSE-FTC döntőt szombaton 19 órától rendezik.

Eredmény:
BENU női MK, négyes döntő (Komjádi Uszoda), elődöntő:

UVSE-III. Ker. TVE 14-5 (4-4, 3-0, 5-0, 2-1)
FTC-Telekom Waterpolo – Tigra-ZF-Eger 12-10 (4-4, 4-2, 2-3, 2-1)

Borítókép: (fotó: facebook/UVSE-vízilabda)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újévi edzésekkel indítja 2023-at a magyar férfi vízilabda-válogatott
Edzésekkel indítja az újesztendőt a magyar férfi vízilabda-válogatott: Varga Zsolt január 1. és 6. között tizennyolc plusz négy játékossal indítja a 2023-as felkészülést – az összetartást színesíti több, a horvát válogatottal esedékes kétkapus gyakorló-mérkőzés is.
Vízilabda