Musorujsag
Élő Eredmények

A horvátok helyett az OSC-vel, a Fradival és a Vasassal kétkapuzik a férfi vízilabda-válogatott

A horvátok helyett az OSC-vel, a Fradival és a Vasassal kétkapuzik a férfi vízilabda-válogatott

MTI
Az Európa-bajnoki címvédő horvát férfi vízilabda-válogatott lemondta a kontinensbajnokságon döntős magyar együttes ellen január első hetére tervezett kétkapus gyakorlásokat.

A magyar szövetség csütörtöki közlése szerint a horvátok keretében egyre több játékos betegedett meg, így végül lemondani kényszerültek az utazást, valamint a két közös edzést. Hozzátették: Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese azonban így sem marad ellenfél nélkül, a horvátok helyett a nemzetközi kupákban érdekelt magyar klubcsapatokkal (OSC, FTC, Vasas) vív gyakorlómeccseket.

A magyar válogatott első alkalommal találkozik majd azóta, hogy szeptemberben ezüstérmes lett a spliti Eb-n, amelynek döntőjében 10-9-re kapott ki a házigazdáktól.

Az újévi összetartás vasárnaptól péntekig tart. Varga Zsolt 18 játékost hívott meg a hatnapos gyakorlásra, míg az edzőtábor második felében további négy, a korosztályos válogatottakban nyáron remeklő ifjú tehetség is bekapcsolódik majd a munkába.

Borítókép: Varga Zsolt szövetségi kapitány (b2) a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az D csoport második fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 31-én. A magyar válogatott 16-7-re győzött, így negyeddöntős. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak