Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Zsolt szövetségi kapitány 4 km-es úszással köszöntötte újév napján a vízilabda-válogatott tagjait

Varga Zsolt szövetségi kapitány 4 km-es úszással köszöntötte újév napján a vízilabda-válogatott tagjait

MTI
A rendkívül sűrű versenynaptár és az olimpiai kvalifikációs rend miatt két tervvel készül a következő, bő egyéves időszakra Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember és a szakmai stáb az újév első napja óta tart edzéseket a keretnek a Komjádi Uszodában, az együttes először készül közösen azóta, hogy szeptemberben ezüstérmet nyert a spliti Európa-bajnokságon.

„Nagyon jó, motiváló érzés visszatérni, azt biztosan sikerült elérnem, hogy nyugodt szilvesztere volt a srácoknak. Persze nem voltak vidámak az első napon a négyezer méteres úszástól, viszont mindenki koncenteráltan állt hozzá a feladathoz. Ennek a hétnek azonban a legfontosabb része, hogy a csapat újra együtt legyen, közösen ebédeljenek, beszélgessenek a játékosok, az egymás közti emberi kapcsolatok újra beinduljanak” – nyilatkozta szerdán a bajnok Ferencváros vezetőedzői feladatait is ellátó olimpiai bajnok Varga Zsolt.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)

A tréner megjegyezte, az eredeti tervek szerint az Európa-bajnok horvát válogatottal gyakoroltak volna közösen, a rivális azonban betegség miatt lemondta az edzéseket.

„Végül úgy alakítottuk át a programot, hogy egymást és a klubcsapatokat is segítsük. Így a nemzetközi kupákban szereplő csapatokkal, a szerdai OSC-vel szembeni gyakorlást követően csütörtökön a Vasassal, pénteken pedig a Ferencvárossal játszunk” – nyilatkozta a kapitány.

Hozzátette, a szerdai mérkőzés – ahogyan az három nap munka után elvárható – még kicsit lassabb volt sok hibával, péntekre azonban jelentős javulást vár.

A hosszú távú tervekről szólva Varga Zsolt elmondta, a jövő évi párizsi olimpia utolsó napjáig szeretnék a lehető legpontosabban megtervezni a programot, tavaly nyáron ugyanis többször az utolsó pillanatban kellett ellenfelek után nézni.

Az ötkarikás játékokra idén először a nyári világbajnokságon lehet kvótát szerezni, a fukuokai viadalról az első kettő biztosítja a helyét az olimpián, ezt követően a Tel-Avivban sorra kerülő Európa-bajnokság, majd a 2023 februárjában Dohában sorra kerülő vb-n lehet kvalifikálni.

A kontinensviadalt októberben rendezték volna, ám a legfrissebb sajtóhírek szerint végül jövő január lesz az időpont, ez pedig rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a csapatokat.

„Természetesen az fantasztikus lenne, ha már most nyáron megszereznénk a kvótát, ebben az esetben ugyanis teljesen más filozófiával lehetne felhasználni a másik két világeseményt. Persze, ha ez nem sikerül, akkor arra van B terv is” – mondta a szövetségi kapitány.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: világbajnoknak járó fogadtatás köszöntötte a PSG-hez visszatérő Messit
Két és fél héttel a katari labdarúgó-világbajnokság döntője után Lionel Messi is visszatért a Paris Saint-Germain együtteséhez. Sorfal, taps, ajándék – a torna legjobb játékosának választott argentin szupersztárt győzteseknek járó fogadtatásban részesítették a párizsi klub edzőközpontjában, érthető módon széles mosollyal fogadta a különleges üdvözlést.
Külföldi futball