Musorujsag
Élő Eredmények

Szegedi segítséggel úszott meg a Fradi a férfi vízilabda ob I-ben

Szegedi segítséggel úszott meg a Fradi a férfi vízilabda ob I-ben

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros 10–5-re legyőzte a Vasast a férfi vízilabda ob I fővárosi rangadóján, miközben az FTC elsőszámú üldözőjének számító Szolnok meglepetésre kikapott a Szegedtől.

A Fradi már az első negyedben magabiztos előnyt épített ki a Vasas ellen, a négy–nullás játékrész alapjaiban meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A címvédő egész találkozón remekül védekezett, míg a Vasas hátul hiába szedte össze magát, támadásban teljesen súlytalan volt, így az FTC ötgólos győzelmet aratott.

A mérkőzést követően a két vezetőedző – Szlobodan Nikics és Varga Zsolt – mellett Nagy Ádám és Erdélyi Balázs értékelt az M4 Sportnak:

A fordulónak másodikként nekiinduló Szolnok meglepő vereséget szenvedett Szegeden. A vendégek a második negyedben 6-3-ra elhúztak, ám a tabellán nyolcadik hazaiak előbb 7-7-nél utolérték őket, majd 9-7-re alakították az állást a befejező negyedben, a Szolnok pedig már csak szépíteni tudott.

A BVSC hat góllal nyert Kaposváron. A vasutascsapat szorosabb játékrészek után a harmadik negyedben lépett el a házigazdák együttesétől, amikor is négygólosra növelte előnyét. Az UVSE hazai pályán verte a Miskolcot.

Eredmény, alapszakasz, 10. forduló:
Szegedi VE-Szolnoki Dózsa 9-8 (2-3, 1-3, 3-1, 3-1)
Kaposvári VK – BVSC-Zugló 10-16 (2-3, 2-3, 4-6, 2-4)
UVSE – PannErgy-Miskolci VLC 16-12 (5-1, 5-3, 3-4, 3-4)

Borítókép: FTC Waterpolo / Facebook

További tartalmak