Musorujsag
Élő Eredmények

Ilyen még nem volt a vízilabdában: 2024-ben Eb, vb és olimpia is lesz?

Ilyen még nem volt a vízilabdában: 2024-ben Eb, vb és olimpia is lesz?

m4sport.hu
Hivatalos bejelentés még nem történt, az Izraeli Vízilabda Szövetség azonban saját Facebook-oldalán közölte, 2023. októbere helyett 2024. januárjában rendezik meg a következő vízilabda-Európa-bajnokságot. Ennek következtében sűrű lesz a vízilabda-válogatottak 2024-es éve három világversennyel, hiszen egy hónappal később Dohában világbajnokság, nyáron pedig Párizsban olimpia lesz.

Információink szerint egyazon esztendőben még sosem rendeztek vízilabda-Eb-t, vb-t és olimpiát is.

Az izraeli házigazda friss posztjában ismerteti, az Eb 2024. január 1-jén kezdődik, elvileg Tel-Avivban, a Total Waterpolo szerint azonban a helyszín is új lesz, a Tel-Avivtól 30 kilométerre lévő Netanya.

Mint írják, két ok miatt változhatott a torna időpontja, egyrészt annak elkerülése érdekében, hogy a 2023/24-es bajnoki idényt kétszer is meg kelljen szakítani, előbb az Eb, majd a vb miatt. A másik valószínű ok, hogy a világversenyek szállásköltségei az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedtek, ami a hivatalos résztvevőket, a médiát és a szurkolókat is nagymértékben érinti. Izraelben pedig az októberi időszakban a szállások árai az eget verik – olvasható a vlv.hu-n.

Az Európa-bajnokság mezőnye a márciusi selejtezők során lesz végleges, ami a magyar férfi csapatot nem érinti, hiszen már biztos résztvevője a kontinenstornának.

Az izraeli Eb többek közt azért is fontos, mert a győztes kvalifikál a párizsi olimpiára. Ezelőtt még a 2023-as nyári fukokai vb két döntőse is, Dohában pedig még négy további kvóta kerül kiosztásra.

Európából kizárólag ezeken a versenyeken lehet megszerezni a párizsi olimpia részvételi jogát.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám edző lehet a Baselnél – sajtóhír
Svájci sajtóértesülés szerint közelednek az álláspontok Szalai Ádám és az FC Basel között, az esetleges megegyezés egyik kimenetele az lehet, hogy a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya edzőként folytatja a svájci futballklubnál.
Légiósok