Musorujsag
Élő Eredmények

Nem a magyar csapatok napja volt a szombati a női vízilabda Eurokupában

Nem a magyar csapatok napja volt a szombati a női vízilabda Eurokupában

MTI
A Tigra-ZF Eger és a Ferencváros vereséget szenvedett, az UVSE ikszelt a női vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A nap első meccsén az UVSE hazai pályán 10-10-es döntetlent játszott a görög Etnikosz Pireusszal. A magyar csapat kifejezetten rosszul kezdett, ugyanis az első negyed után kétgólos hátrányban volt, de a nagyszünetig Hajdú Kata remeklésével fordított. A mindössze 16 éves tehetség csapata hat góljából négyet vállalt magára.

Az utolsó felvonás már döntetlenről indult, s bár előbb az UVSE volt előnyben, a végén kétszer a magyaroknak kellett egyenlíteniük.

A Tigra-ZF Eger 15-12-re kikapott szombaton a görög Vuliagmeni vendégeként. Pedig a csapatok 3-3-ig fej fej mellett haladtak, majd a hazaiak a második negyedben már 7-4-re is vezettek, azonban az egriek a harmadik felvonásban az egyaránt négy-négy alkalommal eredményes Czigány Dóra és Szilágyi Dorottya vezérletével 7-7-nél ismét utolérték riválisukat.

Innentől szoros küzdelem zajlott a medencében, de rendre a Vuliagmeni szerzett előnyt, majd az utolsó nyolc percben újra elhúzott három góllal, a magyarok pedig már nem tudtak faragni a hátrányból.

Az FTC-Telekom Waterpolo 9-7-es vereséget szenvedett kikapott a spanyol CN Terrassa otthonában. Bár a hazai csapat kétgólos előnyre tett szert a meccs elején, a zöld-fehérek hamar utolérték a riválist, majd a nagyszünetig fej fej mellett haladtak a felek.

Az FTC a harmadik negyed elején először vezetett, azonban ez alaposan feltüzelte a spanyol együttest, amely sorozatban négy gólt szerezve 8-5-re elhúzott. A magyarok számára innen már nem volt visszaút, csak a különbséget tudták csökkenteni a hátralévő időben.

A visszavágókat február 11-én rendezik.

Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
CN Terrassa (spanyol) – FTC-Telekom Waterpolo 9-7 (2-1, 2-3, 4-2, 1-1)
Vuliagmeni (görög) – Tigra-ZF Eger 15-12 (2-2, 5-4, 4-4, 4-2)
UVSE-Etnikosz Pireusz (görög) 10-10 (1-3, 5-2, 1-2, 3-3)

Borítókép: Magyari Alda, az UVSE játékosa (k) a BENU női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott UVSE - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2022. december 17-én. A Ferencváros története során először nyerte meg a kupát, miután 9-5-re győzött. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak