Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila minél előbb szeretne kijutni az olimpiára, miközben még a válogatottnál is a képzésbeli hiányosságokat kell pótolni

Bíró Attila minél előbb szeretne kijutni az olimpiára, miközben még a válogatottnál is a képzésbeli hiányosságokat kell pótolni

m4sport.hu
A női vízilabda-válogatott kapitányában fel sem merül, hogy csapata nem jut ki a párizsi olimpiára, pedig sokszor olyan dolgokkal kell foglalkoznia, amikkel nem a legjobbak között, hanem ifi-korban kellett volna a játékosokkal.

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn egy utánpótlás konferencián tartott előadást, majd a közcsatornának adott interjújában az együttes olimpiai céljairól, valamint a fiatal játékosok szerepéről is beszélt.

Elmondta,minden korosztályban vannak nagy tehetségeink, ugyanakkor még mindig vannak jelentős képzésbeli hiányosságok. “Nem csak náluk, hanem a felnőtt válogatott játékosoknál is. Még most is dolgozunk olyan hiányosságok kijavításán, amelyekkel már nem kellene foglalkozni a felnőtt válogatottban. Éppen ezért egy olyan anyagot tett le az asztalra, melyet bárki megvalósíthat, akár kevesebb tapasztalattal is. Ez nagy segítség lenne a jövőben az aktuális szövetségi kapitánynak, hogy már úgy érkeznek a válogatottba, ahogy kell” – mondta a kapitány.

Nagyon sok fiatal tehetség van, bízik benne, ez megmarad későbbre is. Ugyanakkor tisztában van vele, vannak játékosok, akik pótolhatatlannak tűnnek, így jelenleg még nem látja, miként lehet majd idővel Keszthelyi Ritát pótolni, de pár év múlva lehet olyan játékos aki hasonló szinten tud játszani. Ilyen lehet akár Hajdu Kata, aki a Világligában nyújtott korához képest kiemelten érett, jó játékot.

A párizsi olimpiával kapcsolatban elmondta, egyelőre a fukuokai világbajnokság lebeg a szeme előtt, arra készülnek, szeretnék már ott kvalifikálni magukat az ötkarikás játékokra, ehhez az első kettőben kell végezniük. “Tavaly már sikerült ezt elérni, és úgy gondolom, idén is képes lehet a csapat rá. Nem leszünk kétségbe esve akkor sem ha ez nem sikerül, de szeretnénk a többi válogatotthoz hasonlóan minél hamarabb kijutni” – mondta Bíró, akinek három variáció van a fejében az olimpiai részvétel kiharcolására. Akár a vb-n, vagy az eb-n, vagy akár a jövő év elején Katarban. Olyan terve nincs, hogy nem sikerül kiharcolni.

 

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek