Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztos győzelmet aratott a japánok ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott a vk-selejtezőben

Magabiztos győzelmet aratott a japánok ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott a vk-selejtezőben

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott tíz gól különbséggel nyert a japán csapat ellen a zágrábi világkupa-selejtező harmadik fordulójában.

 

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 3. forduló
Magyarország-Japán 17-7 (4-2, 4-2, 5-2, 4-1)  
a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Német, Fekete 3-3, Angyal, Manhercz 2-2, Molnár, Vismeg, Burián, Vigvári Ve. 1-1

Vámos Márton és a duplázó Angyal Dániel góljával 3-0-ra megléptek a magyarok, aztán a japánok ötméteresből szépítettek. Csakhamar Vámos is a második gólját szerezte, emberelőnyből volt eredményes, amire az ázsiaiak ugyancsak fórból válaszoltak (4-2).

A második nyolc perc elején létszámfölényben Manhercz Krisztián kapásból pattintott lövéssel vette be a japánok kapuját, majd Molnár Erik kiállítás után növelte az előnyt. Japán gólra érkezett az újabb magyar találat, Német Toni húzta be a labdát, aztán ismét zárkóztak az ázsiaiak, végül Német a dudaszó pillanatában lőtte ki távolról a bal alsó sarkot. (8-4)

Vismeg Zsombor sikeres ötméteresével nőtt tovább a különbség, majd Vámos centerben oldotta meg szépen a feladatát, aztán a japánok értek fel gyorsan a kapu elé és zárták le pontosan a támadásukat. Burián Gergely is feliratkozott a góllövők közé, nem sokkal később Manhercz bombázott távolról a kapuba, majd Fekete Gergő értékesített egy pontos passzot. A negyedet az ázsiaiak szépítő gólja zárta le (13-6).

A negyedik negyedben Fekete ötméterest értékesített, aztán emberelőnyből is eredményes volt, közben pedig Vogel Soma 14-6-os vezetésnél ötméterest hárított fejjel. Ezután mégis betaláltak a japánok, de aztán Vigvári Vendel és Német lőtt még gólt (17-7).

„Japán ellen mindig nagyon oda kell figyelni – tavaly nyáron az első kétkapus gyakorlásokon szerintem akadt olyan alkalom, amikor kikaptunk tőlük, mert annyira nehéz volt ráhangolódni erre a nagyon különleges harcmodorra. Aztán ha sikerül, utána már nincs gond, ahogy a Benu-kupán sem volt aztán, csak pontosan tudni kell, hogy melyek azok az elemek, mozzanatok, amikor észnél kell lenni. Ők gyakorlatilag folyamatosan a lefordulásra játszanak, ráadásul sokszor a játékvezetők is vevők a stílusukra, könnyebben fújnak kontrákat, amikből eljönnek. Az előző mérkőzéseken is főként ilyenekből tudtak gólokat lőni – nekünk most ezt sikerült megakadályozni, mert fegyelmezettek maradtunk végig, a videózás, illetve a korábbi tapasztalatok alapján mindenki tudta, mi a dolga, és azt végre is hajtotta” – mondta el Varga Zsolt szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak a meccs után.

A zágrábi tornán a magyarok hétfőn az amerikaiakkal, kedden pedig az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.

Szerdán játszották
Magyarország-Franciaország 10-6 (2-3, 4-1, 1-1, 3-1)
Pénteken játszották
Olaszország-Magyarország 9-8 (2-2, 2-2, 5-2, 0-2)

Az A csoport állása: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 6 (35-22), 3. Horvátország 6 (41-35), 4. Egyesült Államok 6 (39-36), 5. Franciaország 0 (22-34), 6. Japán 0 (25-43)

Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában. A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.

Borítókép: Kovács Anikó/MVLSZ

További tartalmak