Musorujsag
Élő Eredmények

Már az első félidőben elúszott a magyar pólóválogatott számára az amerikaiak elleni vk-selejtező

Már az első félidőben elúszott a magyar pólóválogatott számára az amerikaiak elleni vk-selejtező

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott hat góllal kikapott az amerikai csapattól a zágrábi világkupa-selejtező negyedik fordulójában.

Ugyan a magyar együttes szerezte a találkozó első gólját, az első félidőben ezt követően összesen kétszer voltak eredményesek Varga Zsolt tanítványai, akik sok labdát eladtak, ráadásul az amerikaiak kapusa remekül védett.

A második félidőt hatgólos hátrányból kezdték a magyarok, akik közül támadásban csak Zalánki volt kiemelhető, így a különbség a záró játékrész előtt még tovább nőtt. Az utolsó nyolc percben sikerült kozmetikázni az eredményen, de az amerikaiak győzelmét semmi nem fenyegette.

A két csapat között támadási hatékonyságban hatalmas különbség volt: amíg a tengerentúliak 57 százalékos, addig a magyarok 27 százalékos pontossággal lőttek kapura, az emberelőnyök kihasználása pedig 50 és 25 százalékos volt.

Az amerikaiak kapusa, Adrian Weinberg nyolc lövést védett, míg Maxwell Irving hat kapura lövéséből öt gólt szerzett.

A zágrábi tornán Zalánkiék kedden az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak, és amennyiben a rendes játékidőben nyernek, továbbjutnak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 4. forduló:
Egyesült Államok-Magyarország 15-9 (4-2, 5-1, 4-2, 2-4)
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki 4, Angyal 2, Vámos, Pohl, Fekete 1-1

Szerdán játszották:
Magyarország-Franciaország 10-6

Pénteken játszották:
Olaszország-Magyarország 9-8

Szombaton játszották:
Magyarország-Japán 17-7

Az A csoport állása: 1. Olaszország 12 pont, 2. Horvátország 9 (55-43), 3. Egyesült Államok 9 (54-45), 4. Magyarország 6, 5. Franciaország 0 (30-45), 6. Japán 0 (33-57)

Az I-es divízió B csoportjában a spanyolok, a görögök, a montenegróiak, a szerbek, a georgiaiak és az ausztrálok szerepelnek Podgoricában.

A II-es divízió selejtezője május 1-től 7-ig Berlinben lesz. A döntőbe az I-es divízió hat, valamint a II-es divízió két legjobb csapata jut be.

Borítókép: Magyar Vízilabda Szövetség

További tartalmak