Musorujsag
Élő Eredmények

Keszthelyi Rita: Úgy éreztem, ha nem hagyom el az országot és a klubot, akkor inkább abbahagyom a vízilabdázást

Keszthelyi Rita: Úgy éreztem, ha nem hagyom el az országot és a klubot, akkor inkább abbahagyom a vízilabdázást

m4sport.hu
A nyolcadik Final Fourjára készülő magyar pólós már minden helyezést megszerzett a BL-ben, csaj az első hely hiányzik neki.

Március 31-én és április 1-jén a spanyolországi Sabadellben rendezik a női vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, melyben a magyar színeket képviselő Dunaújváros a Keszthelyi-Nagy Ritát foglalkoztató spanyol Mataróval találkozik.

A spanyol Mundo Deportivo ennek apropóján hosszabb interjút készített az elmúlt évtized legjobb női magyar vízilabdázójával.

Változásra volt szükségem a vízilabdában és általában. Nem akartam többet Magyarországon játszani, úgy éreztem, országot és klubot kell váltanom, ha nem, akkor inkább abbahagyom a vízilabdázást. Az UVSE az a klub, ahol edzettem, ahol felnőttem, ahol mindent megtanultam a vízilabdáról, és sok éven át játszottam. Nagyon fontos része az életemnek. De ez a csapat már nem az, amelyben több szezonnal ezelőtt játszottam. Ezért volt szükségem erre a változtatásra” – mondta a tízszeres magyar bajnok.

Elárulta, nem örültek a döntésének, de megértették a helyzetét. Hálás korábbi klubjának és tudja, bármikor visszatérhet. Amikor eldöntötte, hogy lépni szeretne, a legtöbb klubnál már megvoltak a keretek, de a Mataro már korábban is kereste, és jelezték neki, bármikor jönne, a klubnál várják őt. Sikerült alkalmazkodnia, bár kissé furcsa számára, hogy itt délben van edzés, de sokszor olyankor van tréning vagy meccs, amikor Magyarországon éppen aludna.

Keszthelyi Rita. MTI/Illyés Tibor

Örülök, hogy itt többet játszhatok a Sabadell ellen, mert sok játékosuk van a válogatottból, és ez később előnyt jelent, ha a válogatott a spanyolokkal játszik. Nagyon motivál engem és a csapattársaimat is, hogy legyőzzem a Sabadellt, akár a BL-döntőben is. Történelmi mérföldkő a klub számára a Final Fourban játszani, és mi nem csak részt akarunk venni, hanem nyerni is akarunk” – mondta Keszthelyi, aki már minden helyezésből nyert a BL négyes döntőjében, csak első nem volt még soha. Tisztában van vele, a fináléba még be is kell jutni, ott pedig ha az ötszörös győztes és hazai környezetben játszó Sabadell lesz az ellenfél, nem ők számítanak esélyesnek, de úgy véli, egy meccsen bármi megtörténhet.

Reméli, a Mataró abban nem hasonlít az UVSE-re, hogy a magyar együttessel nem tudott BL-t nyerni. „Nem lehet a két csapatot összehasonlítani, mert mindkettőben nagyon minőségi játékosok vannak. Az UVSE-n hat-hét válogatott játékosunk volt. A Bajnokok Ligájáért harcoltunk, de nem tudtuk megszerezni. A Mataró sokkal erősebb, mint az UVSE, és ezt az Olympiakosz ellen is megmutattuk. Szóval szerintem ebben a szezonban van esélyünk a győzelemre„.

Véleménye szerint nagy különbség van aközött, hogyan veszít a Final Fourban, hiszen ha van egy jó csapat és közel van hozzá, nagyon nehéz elfogadni ha nem sikerül, mint neki az újpestiekkel 2016-ban, amikor az Olympiakosz ellen megnyert elődöntő után a Sabadell elleni finálét elveszítették.

Remélem, végre sikerül megnyernem. Remélem, a szerencse velünk lesz, ez az egy kérésem van. Nem a következő évre vagy az azt követő évre akarok gondolni, hanem erre. Nem tudom, hol leszek akkor, most és ezzel a csapattal szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját” – mondta Keszthelyi, aki nyolcadik Final Fourjára készül.

 

Borítókép: Keszthelyi Rita (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek