Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros nyerte a magyar döntő első felvonását a női vízi Eurokupában

A Ferencváros nyerte a magyar döntő első felvonását a női vízi Eurokupában

m4sport.hu
A Ferencváros nagy csatában 9-8-ra nyert az UVSE vendégeként a női vízilabda Eurokupa döntőjének első, szombati mérkőzésén.

 

Női Eurokupa, döntő, első mérkőzés
UVSE – FTC-Telekom Waterpolo 8-9 (2-2, 2-3, 2-1, 2-3)
gólszerzők: Szegedi 2, Baksa, Faragó, Irmes, Szücs, Rybanska, Tiba 1-1, illetve Gurisatti, Kuna, Illés 2-2, Tóth-Csabai, Leimeter, Pőcze 1-1

A párharc esélyesei a korábbi évek UVSE-dominanciájával ellentétben ezúttal a zöld-fehérek voltak, akik ebben az idényben mind a négy mérkőzésüket megnyerték a nagy rivális ellen. Gerendás György vezetőedző együttese a kupadöntőben (9-5), az Eurokupa csoportküzdelmei során (10-8), valamint mindkét szezonbeli bajnokin (13-6 és 9-7) legyőzte az UVSE-t.

Az első két negyed rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, viszont sok volt mindkét oldalon a kihagyott helyzet. Az FTC a nagyszünetben egy góllal vezetett (4-5). A fordulást követően egyenlíthetett volna a hazai csapat, de Faragó ötméteresét Neszmély hárította, a túloldalon pedig Leimeter büntette a hibát egy remek ejtéssel. Az UVSE szépítése után a két edző “sakkjátszmája” következett, Gerendás és Benczur Márton is időt kért egy emberelőny előtt, végül utóbbi figurája bizonyult sikeresnek, így újra egyenlő volt az állás.

Az utolsó nyolc perc ferencvárosi góllal indult – Pőcze fórból talált be -, de az UVSE Tiba révén 15 másodperc múlva válaszolt, szintén létszámfölényből, a következő fórjából azonban még lövésig sem jutott el. Két és fél perccel a vége előtt újabb ötöst harcolt ki az UVSE, Szegedi kíméletlen végrehajtónak bizonyult, de Illés a túloldalon egy remek pattintással gyorsan egalizált. A Ferencváros 74 másodperccel a vége előnyt emberelőnybe került, Gerendás kikérte második idejét is, azonban Gurisatti lövését Magyari hárította. A labda a vendégeknél maradt, Illés pedig betalált.

Az UVSE-nek gyakorlatilag egy támadásra maradt ideje, előnyt nem kapott, ám a helyzete így is megvolt, de Hajdú lövése a keresztlécről lepattanva a vízről nem befelé, hanem kifelé csorgott.

 

Borítókép: MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak