Musorujsag
Élő Eredmények

A Világkupa Szuperdöntője a célja a női vízilabda-válogatottnak

A Világkupa Szuperdöntője a célja a női vízilabda-válogatottnak

m4sport.hu
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint egyáltalán nem biztos, hogy a most kihirdetett játékosok alkotják majd a fukuokai vb-keretet is.

Tavaly novemberben ezüstérmet szerzett a női vízilabda-válogatott a tenerifei Világliga Szuperdöntőn, azóta most találkoznak először a legjobbak. Bíró Attila, az együttes szövetségi kapitánya megnevezte azt a 20 játékost, akik hétfőtől együtt készülnek a BVSC Szőnyi úti Laky-uszodában. A kapitány kiadta a jelszót is: „A közvetlen világbajnoki felkészülés ezennel kezdetét veszi!”

Kiemelte, közel sem biztos, hogy a most kihirdetett játékosok alkotják majd a fukuokai vb-keretet, a jövőben is figyeli a most kimaradók teljesítményét. Amint arról a waterpolo.hu beszámolt, a válogatott az április 11-13. között Rotterdamban esedékes Világkupa első selejtezőkörére készül – a második legnagyobb holland városban sorrendben Görögország, Ausztrália és Hollandia lesz az ellenfele.

„A csoport első két helyezettje biztosan bejut a júniusi, Long Beach-i Szuperdöntőre, természetesen ez a célunk. Ha ez sikerül, nyugodtabban utazhatunk a második, athéni selejtezőre, amelyet a rotterdami torna utáni héten rendeznek, és a legjobbakkal a szuperdöntős beosztásért játszhatnánk. Ez az A-terv, de akkor sincs tragédia, ha Athénban a fennmaradó két továbbjutó helyért kell csatáznunk, noha ennyire nem szaladnék előre” – mondta Bíró.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. MTI/Illyés Tibor

Tisztában van vele, ilyen hosszú kihagyás után kicsit mindig a nulláról kell kezdeni, de vannak olyan szinten, hogy gyorsan haladjanak. A kerethez hétfőn csatlakozik a Bajnokok Ligája Négyes Döntőjében, Sabadellben érdekelt két dunaújvárosi játékos, Garda Krisztina és Mahieu Geraldnie, valamint a spanyol Mataro klasszisa, Keszthelyi Rita.

Továbbra is a védekezésüket igyekszenek továbbra is megalapozni, a csapat egységét, struktúráját magas szinten tartani. “Három nap alatt három komoly összecsapás, ami fizikálisan és mentálisan is kemény próbatétel lesz. Számomra pedig hasznos teszt, tulajdonképpen az utolsó alkalmak egyike, amikor olyan játékosokat tudok testközelből feltérképezni, akiket keveset láttam. Kíváncsi leszek, hogy ebben a megerőltető tempóban ki bírja majd jól a gyűrődést” – mondta Bíró.

Miután 2021-ben és 2022-ben is döntőt játszottak a Világligában, ennek utódjában, a Világkupában is határozott céljaik vannak, a Szuperdöntőbem ott akarnak lenni, nem szeretnének az ellenfelekkel szemben lépéshátrányba kerülni.

Borítókép: Budapest, 2022. június 24. Bíró Attila szövetségi kapitány a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Kanada mérkőzés szünetében a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Madaras Norbert: Nemcsak jó edzőnek, hanem jó pedagógusnak is kell lennetek
Az új elnökség megválasztása óta és ebben az esztendőben először gyűltek össze az utánpótlás-vízilabdaedzők az MVM Dome-ban pénteken rendezett szakmai konferencián. A szövetség tankönyveket, segédanyagokat készít a jövőben, hogy képzett szakemberek foglalkozzanak a gyerekekkel, de az edzőknek meg kell küzdeniük a fiatalokat beszippantó virtuális világgal is.
Vízilabda