Musorujsag
Élő Eredmények

Mihók Attila szerint egy kvázi világválogatottal találkozik a Dunaújváros a női póló-BL elődöntőjében

Mihók Attila szerint egy kvázi világválogatottal találkozik a Dunaújváros a női póló-BL elődöntőjében

MTI
Mihók Attila szerint a sorozat legjobb csapatával találkozik együttese, a Dunaújváros a női vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének pénteki elődöntőjében.

„A Bajnokok Ligája rendkívül jó tapasztalatszerzési lehetőség volt ennek csapatnak, melyben sok fiatal játékos van, akik még hosszú út előtt állnak. Itt egyértelműen a Mataro számít a torna esélyesének, nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen véleményem szerint jelenleg a legjobb csapat a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre mi keményen fogunk harcolni” – idézte az európai szövetség, a LEN a szakembert, aki legutóbb 2021-ben járt csapatával a Final Fourban, és akkor végül a fináléban kapott ki a görög Olympiakosztól.

A Dunaújváros pénteki ellenfele, a Keszthelyi Ritát soraiban tudó Mataro eddig csak egyszer, 2017-ben volt a négyes döntő tagja, de nem tudott meccset nyerni.

A másik ágon a sorozat törtnetének két legeredményesebb csapata, a nyolcszoros győztes olasz Ekipe Orizzonte és az ötszörös bajnok, házigazda spanyol Sabadell találkozik egymással. Utóbbi gárda 2011 óta négyszer rendezte meg a négyes döntőt, és mind a négy alkalommal – 2011, 2013, 2016, 2019 – győzött.

Első alkalommal fordulhat elő, hogy azonos nemzetbeli csapatok játsszák a döntőt.

A pénteken 20 órakor kezdődő Assolim CN Mataró – Dunaújváros BL-elődöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Dunaújváros, 2021. április 21. A dunaújvárosi edzõ, Mihók Attila (k) a nõi vízilabda országos bajnokság döntõjének 2. mérkõzéseként játszott DUE-Maarsk Graphics - UVSE Hunguest Hotels találkozón a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában 2021. április 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak