Musorujsag
Élő Eredmények

Negyedik helyen végzett a Dunaújváros a női vízilabda BL-ben

Negyedik helyen végzett a Dunaújváros a női vízilabda BL-ben

MTI
A Dunaújváros 12-8-as vereséget szenvedett a nyolcszoros győztes olasz Orizzonte csapatától a női vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai négyes döntőjének szombati bronzmérkőzésén, így a negyedik helyen zárta a sorozatot.

Női Bajnokok Ligája, négyes döntő (Barcelona):

bronzmérkőzés:

Orizzonte (olasz)-Dunaújvárosi Főiskola VE 12-8 (5-1, 4-4, 2-0, 1-3)

a magyar csapat gólszerzői: Garda 4, Dobi 2, Horváth B., Mahieu 1-1

Lehengerlő játékkal kezdett az olasz csapat, szinte minden akciójából eljutott gólhelyzetig és különböző találatokat – ejtés, távoli lövés, emberelőnyös húzás – szerzett. Mihók Attila csapata Garda Krisztina révén csak egy ötméteressel tudott válaszolni és már az első szünetre négygólos hátrányba (5-1) került.

A folytatásban állandósult a két csapat közti különbség, a Dunaújváros részéről ugyan már érkeztek a gólok Garda és a Mataro elleni elődöntőben négy találatot jegyző Horváth Brigitta részéről, azonban a riválisnak mindig volt válasza.

A harmadik felvonásban több mint hat percet kellett várni az első gólra, ekkor az olaszok értékesítettek gyorsan egy emberelőnyt – a magyar csapat több nagy lehetőséget is elszalasztott arra, hogy meccsben maradjon -, egy újabb találattal pedig le is zárták a fontos kérdéseket.

A Dunaújváros Dobi Dorina révén egy másfél negyedes gólcsendet tört meg és a magyar együttes végül – egy részsikert elérve – megnyerte az utolsó nyolc percet.

később:

döntő:

CN Sabadell (spanyol)-Assolim CN Mataro (spanyol) 17.30

Borítókép: MTI/Derencsényi István

További tartalmak