Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy csatában kikapott a magyar válogatott az amerikaiaktól a női vízilabda világkupában

Nagy csatában kikapott a magyar válogatott az amerikaiaktól a női vízilabda világkupában

MTI
A magyar női vízilabda-válogatott nagy csatában, 10–8-as vereséget szenvedett az olimpiai és világbajnok amerikai csapattól a világkupa második, athéni selejtezőtornáján.

 

Női világkupa, selejtező, 2. kör
Egyesült Államok-Magyarország 10-8 (3-2, 2-1, 2-3, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 3, Leimeter 2, Parkes, Tiba, Vályi 1-1

A magyar csapat keretéből Faragó Kamilla, Szegedi Panni és Dömsödi Dalma kapott pihenőt erre a találkozóra, amelyen Bíró Attila Tiba Panna személyében újoncot avatott.

A találkozó elején kétszer is a magyar csapat vezetett, az amerikaiak azonban fordítani tudtak és elléptek hárommal. A magyar válogatott tudott újítani, az újonc Tiba, Vályi Vanda és Leimeter Dóra is akcióból talált be, kiegyenlítve ezzel a harmadik negyed hajrájára. A negyedik felvonást aztán nagy lendülettel kezdte a tengerentúli gárda, amely három percnyi játék után három góllal vezetett (9-6), így a magyarok a hajrában már csak szépíteni tudtak.

„Egészen jó pillanatokkal sajnos nem lehet meccset nyerni, ezekből sokkal több kellett volna. Felőröltek minket a végére, elfáradtunk. Mondhatnám azt, hogy hellyel-közzel jól tartottuk magunkat, de az nem lenne igaz, mert sokkal több kellett volna a pontszerzéshez” – idézte Bíró Attilát a szövetség beszámolója. A szakember megjegyezte, az, hogy a csapat háromgólos hátrányból visszajött, pozitív, azt mutatja, a magyar válogatottnak mindig volt és van tartása, de a győzelemhez még ennél is több kell.

„Jó pár embertől többet vártam, és akadt egy-két gyermeteg megmozdulás, amelyet a következő meccsekre el kell felejtenünk. Bízom benne, hogy sokkal több van bennünk még, elöl is, hátul is, mert az emberfóros játékunk ma nem volt biztató, vagy mondhatom úgy is, egyáltalán nem tetszett” – tette hozzá.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már múlt héten, a rotterdami fordulóban kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így a görög fővárosban csak a jobb kiemelésért játszik.

A magyarok csütörtökön a hollandokkal találkoznak, a két csapat múlt héten Rotterdamban is összecsapott egymással, akkor a házigazdák diadalmaskodtak.

A magyarok további programja
csütörtök
Magyarország-Hollandia 15.00
péntek
Magyarország-Olaszország 19.00

Az I. csoport állása: 1. Hollandia 12 pont, 2. Egyesült Államok 10, 3. Magyarország 6, 4. Olaszország 6

A szuperdöntőre június 23. és 25. között kerül sor Long Beachen.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak