Musorujsag
Élő Eredmények

Címet védene a döntőspecialista FTC, 45 év után törne az ob I. csúcsára az OSC – kezdődik pólódöntő

Címet védene a döntőspecialista FTC, 45 év után törne az ob I. csúcsára az OSC – kezdődik pólódöntő

m4sport.hu
Kedd este kezdődik az E.ON férfi vízilabda ob I. 2022/2023-as szezonjának döntője. Megismétlődik a tavalyi párharc: a címvédő FTC-Telekom kiváló előjelekkel várhatja a finálét a Genesys OSC Újbuda ellen, hiszen legutóbb két idénnyel korábban veszített mérkőzést az orvostudományiak ellen.

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata úgy vág neki a 2022/2023-as idény bajnoki döntőjének, ha sikerül elhódítania a trófeát, egyre zárkózik az örökrangsorban listavezető, 26-szoros bajnok UTE mögött és 25. elsőségét ünnepelheti. Ehhez azonban az OSC Újbuda csapatát kellene újból legyőznie a Ferencvárosnak, de ehhez Varga Dánieléknek minden bizonnyal lesz egy-két szava.

Így ünnepelte 24. bajnoki címét az FTC, a Nyéki Imre Uszodában:

Az OSC története során hét bajnoki címet zsebelt be, és annak ellenére, hogy az utóbbi kiírásokban számos döntőben volt érdekelt a csapat, bajnokságot eddig 1969 és 1978 között tudott nyerni, ami azt jelenti – 45 éve várnak az újabb aranyéremre.

Varga Dániel csapata legutóbb a 2020/2021-es idény elődöntőjében tudta legyőzni az FTC-t, 10–9-re – majd a bajnoki finálét elbukta a Szolnoki Dózsa ellen – azóta legfeljebb döntetlenre futotta. Az OSC legutóbbi győzelme az FTC ellen történetesen pont május 16-ra esett, mint az aktuális idény döntőjének első összecsapása. Talán ez is adhat egy plusz löketet Manhercz Krisztiánéknak, így napra pontosan két év után nyerhetnének mérkőzést a Fradi ellen.

A tavalyi fináléban esélyt sem adott Varga Zsolt csapata. Az FTC-Telekom 18–9-re, majd 15–7-re nyert. Az idei szezonban már három fronton is találkoztak egymással: az ob I. alapszakaszában 9–8-as FTC-siker után 13–13-as döntetlent játszottak, a kupadöntőben 16–15-re győzött az FTC. A Bajnokok Ligájában pedig 12–11-re, majd 16–12-ra nyertek Jansik Szilárdék.

Kapcsolódó tartalom

A bajnoki döntők 2005 óta íródó góllövőlistáját a Ferencvárost erősítő Varga Dénes vezeti 86 találattal, a kedden kezdődő döntőben érdekelt játékosok közül Hárai Balázs a második legeredményesebb, a center 31 gólt szerzett a finálékban.

Az alapszakaszban elért eredmények alapján is a Ferencváros számít a döntő esélyesének, nem beszélve arról, hogy a szövetség hírlevele szerint az eddigi 34 rájátszás során 23 alkalommal tudott az a csapat nyerni, amely megnyerte az alapszakasz küzdelmeit.

„Az ehhez megfelelő lelki hangulatban, motivációval, egyfajta dühös nyerni akarással, egy ilyen férfias, nagyon kemény, harcos attitűddel kell belemennünk ezekbe a mérkőzésekbe. Ha ezt folytatjuk, amit csináltunk, akkor jó úton vagyunk, és jó dolgokkal fogjuk szembe találni magunkat”vélekedett az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt.

A férfi vízilabda ob I. bajnoki döntőjének első mérkőzését kedden 18:15-től élőben követheti az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon.

További tartalmak