Musorujsag
Élő Eredmények

Vámos Márton görög bajnoki címet nyert az Olympiakosszal

Vámos Márton görög bajnoki címet nyert az Olympiakosszal

m4sport.hu
A kupagyőzelem után a görög bajnoki címet is megszerezte az Olympiakosszal Vámos Márton magyar válogatott vízilabdázó.

Vámos Márton csapata, az Olympiakosz nyerte a görög vízilabda-bajnokságot, miután a döntő harmadik meccsén 11–7-re legyőzte a Vouliagmenit, s ezzel 3:0-s összesítéssel behúzta a párharcot is. A magyar válogatott balkezese az utolsó összecsapáson két gólt szerzett.

„Látszott az ellenfél játékosain, hogy nincs rajtuk nyomás, agresszívek voltak, ugráltak a fejünkön, 4–0-ra el is húztak az első negyed végére, azt sem tudtuk, hogy hol vagyunk… – értékelt Vámos a vlv.hu-nak. – Ekkor kezdtünk el szép lassan építkezni, kizökkentettük őket az extázisos játékukból, a második negyed végére 5– 4-re feljöttünk. Onnan pedig nagyon masszív védekezéssel csináltunk egy hosszú, kapott gól nélküli szériát, másfél negyedig egyszer sem találtak be. Már 10:5-re is vezettünk, megjött az önbizalmunk, szépen bedaráltuk őket.”

Vámos hozzátette, a BL nyolcas döntője előtt nem volt még nagyon komoly ünneplés (Igor Milanovics vezetőedző sem ugrott vízbe), de a csapat ultrái kijöttek szurkolni nekik.

Az Olympiakosz a Reccóval játssza a Bajnokok Ligája-főtábla utolsó mérkőzését, amennyiben győz, megszerezheti csoportja második helyét és pont a Ferencvárossal kezdhetne a rájátszásban.

Borítókép: MVLSZ/Kovács Anikó

További tartalmak