Musorujsag
Élő Eredmények

Zalánki Gergő: BL-t akarunk nyerni, mindegy, hogy a Fradi vagy a Novi Beograd jön szembe

Zalánki Gergő: BL-t akarunk nyerni, mindegy, hogy a Fradi vagy a Novi Beograd jön szembe

m4sport.hu
Zalánki Gergő, a Pro Recco vízilabdacsapatának magyar válogatott klasszisa szerint az olasz bajnoki és kupagyőzelem után a Bajnokok Ligájában is csak a címvédés elfogadható a világ egyik legerősebb klubjánál.

A 28 éves olimpiai bronzérmes az M1-nek nyilatkozva felidézte a Brescia elleni döntős párharcot, amelyet a hétvégén második győzelmével zárt le a Recco, megszerezve ezzel története 35. bajnoki címét.

„Kellemetlen ellenfél a Brescia, úgyhogy speciális vízilabdát kellett játszani ellenük. Hurrávízilabdát játszanak, próbálnak lefordulni, fejen átugrálva kiállításokat szerezni, amiből könnyű gólokat tudnak lőni, már-már alattomos eszközöket is bevetnek. Mi ezt tudtuk, szerencsére jól felkészültünk erre. Talán nem volt a leglátványosabb mérkőzés, nagyon el is fáradtunk, de ezt most így kellett lejátszanunk és örülünk annak, hogy győztesen jöttünk ki egy ilyen stratégiai háborúból. Tudtuk, hogy teljes káosz, őrültek háza lesz, rengeteg verekedéssel, nagy pofonokkal. Végig kézben tartottuk a meccset, de végig nagyon feszült volt” – mondta a balkezes játékos, aki a 7-3-ra és a 6-4-re megnyert mérkőzéseken egy-egy gólt szerzett.

A Recco a BL csoportküzdelmeinek zárófordulójában szerdán a Vámos Mártonnal felálló görög Olympiakoszt fogadja, és ha nem kap ki, akkor csoportmásodikként zár és jövő héten a belgrádi nyolcas döntőben a Ferencvárossal játszik a négy közé jutásért. Görög győzelem esetén a Novi Beograd vár a Pro Reccóra.

„Nincs helye a mateknak, mi BL-t akarunk nyerni, mindegy, hogy ki jön velünk szembe, azt le akarjuk győzni. Mindegy, hogy a negyeddöntőben kapunk ki vagy a döntőben, mindkettő szinte hasonló kudarc. Emiatt nem taktikázunk, le akarjuk győzni az Olympiakoszt, utána pedig azon akarunk túljutni, aki jön majd a negyeddöntőben. Cél a végső győzelem, ez az egyetlen út” – mondta Zalánki.

A Ferencvárossal kapcsolatban a válogatott pólós elmondta, szerinte „jól összerakták” a zöld-fehér csapatot, amely kiváló fiatalokból áll, az idegenlégiósokat pedig jól beépítették. „Úgy látom, hogy ők most nagyon együtt vannak. Az ő játékuk is a védekezésen alapul, az ellenük való játék hasonlíthat a Brescia elleni, kevés gólt hozó meccsekhez, míg a Novi Beograd főleg a támadójátékának köszönheti az erejét, ellenük úgy gondolom, hogy sokkal több gólos mérkőzés lenne. Szerintem mi mindkettőt tudjuk, ha kell, akkor gólokat lövünk, ha kell, akkor védekezünk, úgyhogy nem tudok választani, nekem mindegy.”

Az Európa-bajnok magyar játékos – aki a második olaszországi idényében másodszor lett bajnok és kupagyőztes, tavaly pedig a Bajnokok Ligájában is aranyérmet nyert – érkezésekor hároméves szerződést kötött, amely jövőre jár le, de nyitott lenne a folytatásra.

„Szívesen maradnék itt továbbra is, több játékos 10-12 éve itt játszik és már vagy harminc trófeát nyertek, de ők a legéhesebbek a győzelemre és a legnagyobb motivátorok. Ez a mentalitás jellemzi a szakmai stábot és a klubvezetőket is. Nagyon jó példa van előttünk, akik kevesebb ideje vagyunk itt. Beszélgettünk már a folytatásról, mindkét fél örülne a hosszabbításnak, de egyelőre azt beszéltük meg, hogy ezt a szezont még megvárjuk és utána esetleg akár már a nyáron elkezdünk erről beszélni komolyabban” – tette hozzá Zalánki.

Borítókép: Split, 2022. szeptember 8. A spanyol Bernat Sanahuja Carne (b) és Zalánki Gergő a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 8-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak